Home NIEUWS CD / DVD / BOEK Poco Loco Gang is weer helemaal ‘Alive’

Poco Loco Gang is weer helemaal ‘Alive’

In de jaren negentig scoorde Poco Loco Gang verschillende internationale hits met o.a. ‘Poco Loco’, ‘Let’s Go To The Party’ en ‘Tropical Paradise’. Na hun geslaagde comeback-optreden op ‘I love the 90’s – The party’ afgelopen voorjaar in de Trixxo Arena, pakt de nieuwe samenstelling op het label Game Records van Carolina Guilini uit met de nieuwe, frisse single ‘Alive’. De typische Poco Loco-sound bleef overeind, maar werd netjes verwerkt in een eigentijdse productie. Op het podium wordt de groep gevormd door Bart Van De Keer (Keyboards) die ‘on stage’ wordt bijgestaan door zanger /rapper Tim Appelmans en zangeres Vanessa Salamon. 

Ninoviet en allround-party-dj Bart Van De Keer draaide ook nog in de voormalige discotheek Poco Loco. Hij was de rechterhand en mentor van Fred Vandermast die de gelijknamige partyband stichtte in 1998, het moment waarop Bart achter de schermen al meewerkte aan het verhaal. In 2003 kwam Bart voor het eerst op de voorgrond toen Poco Loco Gang de single ‘The Fun Phenomenon’ uitbracht. In 2005 volgde ‘Chirpy Cheep Cheep’, een cover van Middle of The Road die er een Top 40-hit mee scoorden in Nederland.

Tim Appelmans is een muzikale laatbloeier. De Ninovieter werd op zijn 28ste roadie/ backliner van Urbanus & De Fanfaar en werkte als freelancer bij Universal Music. Het was ook de leeftijd waarop hij een gitaar vastpakte en besefte dat hij ook nog eens een muzikaal gehoor had. Na vier jaar toeren (achter de schermen) doorheen België en Nederland, voelde hij dat zijn plek óp het podium was, en werd zo gitarist en leadzanger van ‘Tim&Jim’ en ‘The VIPpartyband’.
Bart en Tim leerden elkaar kennen op een 90’s-fuif en er was al snel een klik, alsook de vraag van Bart of Tim de nieuwe single ‘Alive , ter ere van 25-jarig jubileum van Poco Loco Gang, wou schrijven en inzingen: And so it happened!

Vanessa Salamon ontdekte haar passie voor muziek reeds op vierjarige leeftijd. Na tien jaar van intensieve academische training koos ze vastberaden voor een leven gewijd aan muziek. Haar reis begon aan het conservatorium van Gent, waar ze met succes haar master in viool behaalde, evenals een diploma in pedagogie. Haar muzikale talent reikt echter verder dan de viool. Ze verdiepte zich ook in piano en verrijkt het podium als zangeres bij diverse bands, waaronder haar eigen partyband SmashDance. Als violiste is ze een veelgevraagde aanwinst voor tal van projecten. Op dit moment speelt ze vast bij o.a. Bart Kaëll, Bob Savenberg en Emile Verstraeten. Ook de studiowereld is haar niet vreemd. Naast haar uitvoerende werkzaamheden, draagt Vanessa haar kennis ook over als docent. Met een indrukwekkende portfolio en een onuitputtelijke toewijding aan de muziek, blijft Vanessa Salamon een veelzijdige en gewaardeerde kracht binnen de muziekwereld.

Alive’, de nieuwe single van Poco Loco Gang, is vanaf nu digitaal beschikbaar en verscheen op Game Records.

‘Alive’, de nieuwe single van Poco Loco Gang, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten