Novastar op #1 in de Vlaamse Ultratop album charts met ‘The Best Is Yet To Come’

Novastar

Op 16 februari bracht Novastar ‘The Best Is Yet To Come’ uit. Een verzamelalbum vol nieuwe versies van zijn grootste hits van de afgelopen jaren, en als kers op de taart ook één gloednieuw nummer ‘Look At You Now’. Een album waar fans lang op hadden gewacht, en dat laat zich meteen voelen in de hitlijsten. ‘The Best Is Yet To Come’ komt meteen binnen op de eerste plek in de Vlaamse Ultratop Album Charts.

Vorige week speelde Novastar een reeks concerten om de release te vieren. Passeerden de revue: Royal Theater Carré (Amsterdam), 3 maal Bourla (Antwerpen) en het Kursaal (Oostende). Keer op keer uitverkochte concerten, waar het publiek de nummers voor het eerst live in hun nieuwe jasje kon horen. Deze zomer staan er uiteraard festivals op de planning, en in 2025 is het uitkijken naar een gigantische Novastar-zaalshow: op 25 oktober 2025 palmt hij de Lotto Arena (Antwerpen) in.

Meer info en tickets via novastar-music.com.

LIVE:

19/05/24 – Ik Zie U Graag 2024, Breda
02/08/24 – Festival Dranouter 2024, Dranouter
25/10/25 – Lotto Arena, Antwerpen

OVER THE BEST IS YET TO COME

Al jaren krijgt Joost de vraag van fans naar een carrière-overzicht met zijn grootste hits uit zijn rijke oeuvre. Het antwoord op die vraag was altijd even kort als duidelijk: nee. Achteruitkijken is immers geen optie in de wereld van Joost Zweegers. ‘Be great or be gone’ is de slogan die al vele jaren boven zijn piano hangt. De slagzin die ervoor zorgt dat Novastar ook nu nog relevanter dan ooit is en die ervoor zorgt dat deze songwriter parels blijft afleveren.

Het waren Mikey Rowe & Andrew Britton, het Engelse producersduo waarmee Joost al een tijd mee samenwerkt, die hem overtuigden om het wel te doen. ‘Mike & Andy’ gaven Joost het perspectief om zijn grootste songs gewoon helemaal opnieuw op te nemen. Op de manier zoals ze in 2024 zouden moeten klinken: fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. Het werd een rollercoaster. Zowel muzikaal als emotioneel. Joost wist heel goed waarom hij niet graag achteruit kijkt. Wat kan je immers nog toevoegen aan Belpop-klassiekers zoals ‘Wrong’, ‘Mars Needs Woman’ en ‘The Best is Yet To Come’?

Maanden werd er gewerkt in studio’s zowel in België als het Verenigd Koninkrijk. Een topteam van muzikanten werd samengesteld met pianist Mikey Rowe (Noel Gallagher’s High Flying Birds), gitarist Andy Britton (Top Gear soundtracks), gitarist Skin Tyson (Robert Plant), drummer Keith Prior (David Gray) en bassist Erik Rademakers (Selah Sue).

Het album moest een live-feel krijgen. Met deze mensen lukte het. Het werd zelfs zo goed, dat Joost zijn kinderdroom in vervulling kon laten gaan. Samen met deze band dook hij de befaamde “Studio 2” van de Abbey Road Studios in, op exact dezelfde plaats waar zijn grote helden The Beatles hun grootste successen hebben opgenomen, om de kroon op deze recording sessions te zetten.
Novastar in Abbey Road. De cirkel is rond.

“Om een selectie van mijn bekendste songs opnieuw te kunnen opnemen in dit gezelschap en op deze unieke locaties is een jongensdroom die in vervulling is gekomen. Dit is het absolute hoogtepunt uit mijn muzikale carrière.” Joost Zweegers.

=>> Hier Verkrijgbaar <<=

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.