Nieuw op Canvas – Cuba, de revolutie en de wereld

  CUBA
  ©VRT

  Van Saddam naar Fidel: voor Canvas is het maar een kleine stap in zijn reeks kwaliteitsdocumentaires op dinsdagavond. Na afloop van Once upon a time in Iraq toont de tweedelige documentaire Cuba. The revolution and the world hoe een relatief klein land als Cuba 60 jaar lang een grote invloed heeft gehad op revolutionaire bewegingen over heel de wereld.

  Het verhaal wordt verteld door mensen die er zelf bij waren : leiders van de revolutie,  politici, leden van de inlichtingendiensten, rebellen en militanten uit onder meer Bolivië, Angola, Congo en Algerije, militairen en diplomaten uit Cuba, Rusland en de Verenigde Staten. Zij onthullen de achtergronden en geheime onderhandelingen achter de Cubaanse revolutie en de manier waarop die naar andere delen van de wereld werd geëxporteerd.

  Hun getuigenissen worden geïllustreerd met een weelde aan archiefbeelden, waarvan sommige nooit eerder op televisie te zien waren. Zo krijgen we 60 jaar na de Cubaanse revolutie een uniek inzicht in de tumultueuze geschiedenis van het kleine Caraibische eiland, zijn verhouding met de grootmachten en zijn rol in de wereldorde.

  Een documentaire van de gerenommeerde producent Brook Lapping

  Dinsdag 6 en 13 oktober om 23.00 u. op Canvas en via VRT NU

  Read more

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.