Musical “Sweeney Todd” in de laatste rechte lijn naar première

Sweeney Todd

“De laatste rechte lijn naar de première”, daar stuurt regisseur Roel Lauwens op af samen met zijn topcast. Bij de AED-studio’s in Lint kreeg de verzamelde pers alvast een muzikaal voorsmaakje van “Sweeney Todd – De Bloedbarbier van Fleet Street”. Meteen ook het moment om nader kennis te maken met cast en ensemble. Producent Glenn Desmedt mocht alvast met trots aankondigen dat de verkoop van tickets voor de voorstellingen in het Fakkeltheater loopt als een trein. Er mag alweer een extra voorstelling aangekondigd worden, nl. op zaterdag 18 mei om 15 uur. “Meteen een bevestiging dat er zeker mogelijkheden zijn om op tour te gaan door Vlaanderen volgend seizoen, het publiek heeft zin in deze repertoire musical van Sondheim.” “SWEENEY TODD” speelt van 10 tot en met 19 mei in de Rode Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.


Sweeney Todd
©frenesia

SWEENEY TODD – DE BLOEDBARBIER VAN FLEET STREET

Sweeney Todd
©Frenesia
Sweeney Todd, een van de beste musicals van Sondheim, is gebaseerd op een toneelstuk uit 1973 door Christopher Bond over de legendarische Sweeney Todd, een bloeddorstig personage dat al sinds de 19e eeuw opduikt in Britse verhalen en nog steeds bijzonder populair is bij film- en theatermakers.
Producent Glenn Desmedt beaamt: “Onze eersteling is Sweeney Todd, het meesterwerk van Stephen Sondheim, nog niet zo heel lang geleden verfilmd door Tim Burton met Johnny Depp in de titelrol. Onze Sweeney heet Hans Peter Janssens. Onze Lovett An Lauwereins. En dat is nog maar het topje van de ijsberg! Een musical om voor te moorden dus…”
Sweeney Todd
©frenesia
Barbier Benjamin Barker keert na 20 jaar dwangarbeid in de koloniën terug naar Londen. Hij is uit op wraak op de corrupte rechter die hem ten onrechte veroordeelde om vervolgens zijn vrouw in te pikken. Een halfgekke bedelares denkt Barker te herkennen, maar hij stoot haar ruw van zich af.Hij ontmoet Mrs. Lovett, die de slechtste pasteiën van Londen maakt en wanhopig  probeert de touwtjes aan elkaar te knopen. Barker zet op de verdieping boven haar pie shop opnieuw zijn kapperszaak op, onder de naam Sweeney Todd. Van daaruit plant hij zijn wraak…
vzw PATEEKE – EEN VOORLIEFDE VOOR PUUR REPERTOIRETHEATER

Pateeke wil met kleine middelen grote musicals maken. “Groot”, dat slaat op de kwaliteit – of beter – eeuwigheidwaarde van wat we op de planken brengen: repertoirestukken die internationaal hun sporen hebben verdiend bij de critici en bij het publiek. De “klassiekers” die de liefhebbers van het genre allemaal kennen en graag terugzien en die niet zelden een mijlpaal zijn geweest in de honderdjarige geschiedenis van de musical. De stukken ook, waar wij als makers en spelers heel wat voor over hebben om eraan mee te mogen werken, maar die nu eenmaal niet zo vaak de kleine Vlaamse markt kruisen.

PRAKTISCHE INFO – SWEENEY TODD

 

Muziek: Stephen Sondheim
Vertaling: Koen Van Dijk
Decor en kostuums: Marnik Baert
Regie: Roel Lauwens

ROLVERDELING HOOFDCAST:HansPeter Janssens – Sweeney Todd

An Lauwereins – Mrs. Lovett

Deborah De Ridder – Bedelares

Wim Van den Driessche – Rechter Turpin

Steven Roox – Anthony Hope

Steve De Schepper – Bode Bamford

Glenn Desmedt – Adolfo Pirelli

Charlotte Campion – Johanna

Bart Aerts – Tobias Ragg

CAST ENSEMBLE:

Elke Buyle, Floris Devooght, Ildiko Van Dyck, Rudi Giron, Anne-Lies Keymeulen, Sanne Vleugels,

Jervin Weckx

Live band o.l.v. Pol Vanfleteren

Locatie: Rode Zaal Fakkeltheater Antwerpen – Hoogstraat 12

Data: van 10 mei tot en met 19 mei 2019
TICKETS: www.fakkeltheater.be – T 070/24.60.36
Lees er alle informatie op na op www.sweeneytodd.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.