Mensen schenken massaal cadeautjes na oproep De Roma

De Roma
©De Roma

De oproep van concertzaal De Roma om ook mensen met weinig financiële middelen een mooi nieuwjaarscadeau te bezorgen, is massaal opgevolgd. Tussen 11 en 30 december, de looptijd van de actie, werden er maar liefst 1.172 cadeautjes afgegeven in de inkomhal van De Roma. “Hartverwarmend”, zegt algemeen coördinator Danielle Dierckx. “In samenwerking met armoedeorganisatie Filet Divers kunnen we 1.172 mensen blij maken met een mooi cadeau.”

“Sinds onze oproep op 11 december passeerden er iedere dag tientallen mensen in onze inkomhal om een kaartje aan het prikbord te hangen of een cadeautje te droppen in onze grote cadeaubox”, legt Dierckx uit. “We vroegen de mensen om een schoendoos te vullen met daarin iets warms, iets lekkers, een spelletje of een boek, een verzorgingsproduct en een persoonlijk kaartje. De reacties overtroffen alle verwachtingen. Mensen kwamen zelfs van buiten Antwerpen om een cadeautje te brengen, zoals de zussen Alexx (10) en Amber (19) uit Kieldrecht (foto onderaan). Zij waren nog nooit in De Roma geweest, maar zagen onze oproep via sociale media en wilden meteen meedoen. Heel mooi om te zien hoe mensen hun warm hart hebben laten zien.”  De 1.172 cadeautjes worden nu naar Kansenhuis Filet Divers gebracht en zo snel mogelijk verdeeld onder mensen met weinig middelen en kansen.

De cadeautjesactie stopt vandaag, maar de inkomhal van De Roma blijft iedere dag open en wordt mooi verlicht. “Op die manier blijft De Roma een warme plek op de Turnhoutsebaan, waar je even kan schuilen of een praatje slaan. Door de hal te openen, geven we ook aan dat we vooruit kijken. Want achter de schermen bereiden we alles voor om De Roma en restaurant AMOR zo snel mogelijk te heropenen, van zodra de coronamaatregelen het toelaten.”

De Roma
©De Roma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.