Dj- en producer Kenn Colt sluit rampjaar af en verhuist naar Valencia

Kenn Colt
©House Of Entertainment

“Mijn 2 koffers zijn ingepakt. Ik ben klaar voor het vertrek en de verhuis naar mijn nieuwe plek in het Spaanse Valencia”, zegt Kenn Colt enthousiast. Op de valreep van 2020 zorgt de populaire dj en man achter hits als ‘Feels Like a River’, ‘Sanctify’, ‘Come Back To Me’ en ‘Be Allright’ nog voor een verrassing van formaat met een onverwachte verhuis naar het buitenland. “Het voorbije jaar is er eentje om snel te vergeten. Mijn single ‘Sun Goes Down’ heeft het in de zomermaanden zeer goed gedaan en was zeker een lichtpuntje, maar de coronamaatregelen hebben er bij mij diep ingehakt. Ineens vielen alle festivals weg, werd een nieuwe doortocht op Tomorrowland verplaatst naar volgend jaar en zijn we nog steeds aan het wachten op het moment dat de clubs weer opengaan. Ik liep al een tijdje rond met het idee om naar het buitenland te verhuizen en door corona is het verhaal nu in een stroomversnelling terechtgekomen. Op het internet vond ik snel een tof appartement in het Spaanse Valencia, een zonnige plek die ik de laatste maanden ontzettend hard gemist heb. Mijn dj-set op oudjaar tijdens de Versuz-livestream wordt inderdaad een beetje mijn afscheid, want vanaf 1 januari zitten we in de zon. Na dit turbulente jaar ga ik eerst wat genieten, maar ondertussen werk ik ook verder aan mijn debuutalbum dat eind maart verschijnt. De verbinding is ideaal, waardoor ik op nauwelijks 2 uur terug in België sta. Zodra het weer kan, draaien we terug voor een dansende massa in de Versuz en elders. Ik heb er alle vertrouwen in dat het volgend jaar weer goedkomt. Sterker nog: ik denk dat de mensen na deze periode meer dan ooit nood hebben aan party’s, feestjes en festivals. Ook in Valencia, waar er heel wat toffe clubs zijn. Ik zie er mij wel draaien. Benieuwd wat de toekomst brengt.”

Internationaal 

Een verhuis naar Spanje is voor Hasselaar Kenn Colt een sprong in het onbekende, maar de prille dertiger die met zijn muziek inmiddels de kaap van 25 miljoen muziekstreams overschreed, heeft er alle vertrouwen in en ziet vooral nieuwe toekomstmogelijkheden: “Een reset, maar wel eentje die mij de kans geeft om in ideale omstandigheden verder te werken aan nieuwe producties. Ik ga mijn familie en vrienden ongetwijfeld missen, maar gelukkig kunnen we videobellen en Spanje is nu ook weer niet het einde van de wereld hé (lacht). Limburgers zijn inderdaad wereldburgers en mijn sterke band met Hasselt zal altijd blijven bestaan.”

Het debuutalbum van Kenn Colt verschijnt eind maart. Op oudejaarsavond speelt Kenn een dj-set tijdens de gratis Versuz-livestream.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.