Maxime Meiland schrijft een sinterklaasboek

Maxime Meiland
©Royal Promotions

Sint en de verdwaalde Pakjesboot geschreven door Maxime Meiland is het eerste sinterklaasboek dat bij de 17e editie van de sinterklaasboekactie zal verschijnen. De sinterklaasboeken komen elk jaar weer terug in de supermarkt en Maxime Meiland is dit jaar de eerste schrijfster die een mooi verhaal mag bedenken en schrijven in opdracht van Unilever voor de kinderen. Naast Maxime zijn er nog twee andere schrijvers die een sinterklaasboek hebben geschreven. Deze schrijvers worden op een later moment bekend gemaakt. De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van de volgende Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders.

Dochter van kasteelheer Martien Meiland en moeder van Claire, Maxime Meiland, maakt met het sinterklaasboek Sint en de verdwaalde Pakjesboot haar debuut als kinderboekenschrijfster. ‘Ik was erg blij dat ik gevraagd was en vond het zeer leuk om in de fantasiewereld van kinderen te duiken, met Claire als mijn grootste inspiratiebron ‘, aldus Maxime. “Ik heb een verhaal bedacht waar kinderen actief mee aan de slag moeten. Volgens mij wordt lezen hierdoor extra leuk!”.

Sint en de verdwaalde pakjesboot is geïllustreerd door Rick Wake. Rick is een 2D flash animator, ontwerper en illustrator uit Londen. Hij woont en werkt nu in Hong Kong. Hij werkte aan gevarieerde projecten voor animatie, design en illustratie voor prominente productiehuizen, waaronder Cartoon Network, Nickelodeon en Strange Beast.

Het verhaal

Paniek op zee! Pakjesboot 13 verdwaalt in de mist en strandt op Lettereiland. Daar wonen helaas geen mensen die de Pieten kunnen helpen. Gelukkig vinden ze op een oud vlot een verrassende aanwijzing. Er volgt een spannende puzzeltocht over het eiland. Maar de grote vraag is… komen ze nog wel op tijd in Nederland aan?

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van de volgende Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.