Maak kennis met ‘The Peatles’, de muzikanten van Sinterklaas.

The Peatles
Ontdek het Huis van de Sint in de Stationsstraat dit jaar digitaal! Elke dag om 10 uur lanceert men een nieuw filmpje met een verhaal, een weetje of een opdracht voor het gezin en/of de klas.

Op woensdag en zondag kan iedereen meezingen met De Peatles, de huismuzikanten van de Sint. Iedere zaterdag ontmoet Sinterklaas een heel verrassend persoon.

Op een aantal vaste momenten onthult Sinterklaas een nieuwe kamer in zijn Huis. Je krijgt dan een unieke inkijk in zijn eetkamer, slaapkamer, badkamer en bureau. En je ontdekt waar en hoe de pieten slapen.

Wie zijn “De Peatles”
Sint-Niklaas is de Stad van de Sint, en het mag dan ook niet verbazen dat daar, in het Huis van de Sint, een muziekgroep ontstaan is die Sinterklaasmuziek speelt.

Hun naam? De Peatles.
Voortaan zijn de fratsen van deze maffe bende te bezichtigen op het kleine
scherm.

De Peatles trekken jaarlijks door Vlaanderen met hun muzikale show voor jong en oud, vol oude en nieuwe Sinterklaasmuziek. Verschillende culturele centra kregen deze gekke bende al op bezoek. Normaal gezien kwamen De Peatles dit jaar met een album waarop 10 moderne Sinterklaas Songs verschenen, maar corona besliste daar anders over.

Bart Foubert (oprichter van De Peatles) :
“We voelden in maart al dat het een vreemd jaar ging worden.
Alles in de culturele sector werd on hold gezet, terwijl wij juist bezig waren met de planning om in de studio te duiken en een zaal vast te leggen om de CD-release te doen. Zo’n project kost bergen geld en tegenwoordig verkoop je CD’s enkel nog na optredens. Toen we hoorden dat dit wel eens voor lange tijd onmogelijk kon zijn, werd het plan om een album te maken ook snel in de koelkast gestoken.

In de CC-show zitten tussen de nummers door altijd kleine acts die geweldig aansloegen bij het publiek. Vandaar groeide het plan om ook afleveringen te gaan maken. En zo hebben we enkele topacteurs betrokken bij het project en zijn we keihard beginnen werken aan een Youtubereeks.
We hebben ons samen gezet met acteurs Michiel De Meyer, Peter Thyssen en zijn zoon Louis Thyssen en brainstormden over mogelijke verhaallijnen.
Met Wout Sels, Mike Wauters en Vik Noens erbij waren de Peatles voor de Youtubereeks compleet. “

Cast
Peter Thyssen – Sinterklaas
Bart Foubert – Hoofdpiet
Vik Noens – Zangpiet
Michiel De Meyer – Pianopiet
Wout Sels – Gitaarpiet
Louis Thyssen – Baspiet
Mike Wauters – Drumpiet

Gastacteurs
Luna Van Avermaet / Kristof Ramos / Annelies Steels / Sarah Goethals

Wanneer
Op 18 november losten we het eerste avontuur!
Daarna volgen zaterdag 21, woensdag 25 en zaterdag 28 november.
Stem af op het Youtube-kanaal en Facebook-pagina van De Peatles.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.