Brysa zorgt voor heisa en verschijnt voor de rechter voor ‘Tiki Taka’

Brysa
©Moise Donkers

Het blijft hard gaan voor de 19-jarige Brysa (Sabry Verhoeven), want na het succes van de singles ‘Amsterdam’‘Le Bled’ en ‘Walou’, goed voor bijna 75 miljoen Spotify-streams, draait de carrière van de Kempense artiest op kruissnelheid. Bijna twee weken geleden kwam zijn ‘101Barz’-sessie online op YouTube en met 100.000 views in het vooruitzicht, kroont hij zich tot één van de meest succesvolle Belgische artiesten op het populaire Nederlandse kanaal waar o.a. Snelle zijn muzikale doorbraak aan te danken heeft. Brysa zorgt ondertussen ook voor heisa met zijn nieuwste single ‘Tiki Taka’

75 miljoen streams

Hij twijfelde nog even over een bijkomend jaar studeren, maar toch koos de 19-jarige Brysa inmiddels definitief voor de muziek. “In het leven moet je soms risico’s nemen en durven springen. In volle coronatijd brachten we ‘Amsterdam’ uit, het nummer dat ondertussen dat ondertussen goed is voor meer dan 40 miljoen Spotify-streams en edelmetaal. Tel daarbij nog het succes van o.a. ‘Le Bled’‘Walou’ en ‘Dopamine’, en dan staat de teller ondertussen op bijna 75 miljoen Spotify-streams. Als ik kijk hoe gedreven ik nu met mijn muziek bezig ben en alles wat erbij komt kijken, kan ik alleen maar zeggen dat het best keihard werken is. Samen met de mensen rondom mij, wil ik zoveel mogelijk uitpakken met nieuwe dingen, waardoor alles wat we maken ook relevant blijft”, zegt Brysa.

101Barz

Inspelend op de actualiteit is Brysa zijn recente ‘101Barz’-sessie, die twee weken geleden op het Nederlandse YouTube-platform online kwam, alvast een voltreffer. “Het was een unieke kans die we met beide handen hebben gegrepen. In ideale omstandigheden konden we aan een breed publiek tonen wat we in onze mars hebben en ik heb me ondertussen laten vertellen dat het één van de meest succesvolle Belgische opnames tot op heden is. We zijn op weg naar de 100.000 YouTube-streams, wat uiteraard super vet is.”

Tiki Taka

Afgelopen vrijdag kwam Brysa zijn nieuwe single ‘Tiki Taka’ uit, samen met een opvallende videoclip waarin hij voor de nodige heisa zorgt met een sample van de Missy Elliot-klassieker ‘Get Your Freak On’. In aanloop naar de release liet Brysa op zijn sociale media al uitschijnen dat hij de bewuste sample niet had gecleard bij Timbaland: Die lijn trekt hij ook door in de videoclip, want daarin zien we hoe de populaire artiest zich moet verantwoorden in de rechtbank voor plagiaat. “Het openingsbeeld hebben we gedraaid op het grote plein voor de ingang van de Antwerpse rechtbank. Het is inderdaad een apart verhaal dat we in deze video vertellen, typisch Brysa (lacht) en dat maakt de clip opnieuw bijzonder.”

Tulpen uit Antwerpen
©PLAY4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.