Home NIEUWS FILM / THEATER Leuvense illusionist-goochelaar Rafaël viert 35 jaar op de planken

Leuvense illusionist-goochelaar Rafaël viert 35 jaar op de planken

©Remy Communication

Van Las Vegas tot Monte Carlo en Shangai, overal ter wereld weet de Leuvense illusionist-goochelaar Rafaël zijn publiek te boeien en te verwonderen. En dit in 2020 al 35 jaar lang. Om dit jubileum te vieren treedt hij op 7 oktober met zijn nieuwe onemanshow ‘Room Of Wonders’ op in cc De Borre in Bierbeek.

35 jaar. Zolang staat de Leuvense illusionist-goochelaar Rafaël dit jaar op de planken. Om dit jubileum te vieren, treedt hij op 7 oktober met ‘Room Of Wonders’, een coronaproof onemanshow, op in cultureel centrum De Borre in Bierbeek. “Het wordt een mix van stand-up comedy en magie waarbij ik het publiek actief zal betrekken, zonder dat ze hun zitplaats hoeven te verlaten”, aldus Rafaël. “Het publiek” zal echter maar uit 90 personen bestaan. “Door corona kunnen we de volledige capaciteit van 340 niet benutten, maar het zij zo: ik ben al blij dat ik voor een publiek kan spelen. Een artiest heeft dat nodig.”

Talloze awards

Al als 9-jarige werd Rafaël gebeten door de goochelmicrobe. Door de jaren heen specialiseerde hij zich als illusionist en komisch goochelaar. In 1997 ontving hij als eerste Belg de prestigieuze Magic Award, voor zijn originaliteit en vindingrijkheid en in 1999 wordt zijn act in Las Vegas bekroond tot ‘meest originele en vernieuwende act’. Zes jaar later ontvangt hij van niemand minder dan Siegfried & Roy de prestigieuze ‘Golden Lion Award’ voor ‘most impressive new talent in magic’.

Koninklijke familie van Monte Carlo

Maar het zijn niet de talloze awards die Rafaël als hoogtepunten van zijn 35-jarige internationale carrière ziet. “Awards winnen is sowieso leuk, maar er zijn andere momenten die ik als orgelpunt zie. Zo speelde ik twee keer voor de Koninklijke familie van Monte Carlo en is Prins Albert me persoonlijk komen begroeten. Ik sta zelfs met hem op de foto, hoewel er geen camera’s waren toegelaten. Hoe ik dit dan toch geregeld heb? Ik was voor mijn show verkleed als dracula en de prins wilde weten of ik er écht een was. Om zeker te zijn, wilde hij een foto met mij, want vampiers kunnen niet worden vastgelegd op beeld.”

De clown in Rafaël

Buitenlandse optredens zitten er voorlopig echter niet in, maar Rafaël maakt zich niet al te veel zorgen. “Normaal ben ik altijd van huis weg, en nu is het best verademend om thuis te zijn. Om te werken aan zaken die ik altijd aan de kant schoof wegens tijdsgebrek. Ik kan me ook meer focussen op mijn soloshows, nog meer mijn eigen ding doen. En geloof me: het wordt steeds moeilijker aangezien je via YouTube en andere sociale media dagelijks honderden goocheltrucs ziet, al dan niet realistisch … Maar dat pusht mij om nog sterkere en uniekere zaken te creëren.” Rafaëls ultieme droom? “Ik heb altijd al clown willen worden. En ooit zal ik op de planken staan als visuele clown, met een mix van Mister Bean en Charlie Chaplin. Ja, dat is mijn einddoel.”

Met coronaproof show op 7 oktober in Bierbeek

Meer info: www.rafael.be

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten