Home NIEUWS FILM / THEATER Cultuurcentrum ’t Getouw viert 25ste verjaardag met sterk en coronaproof cultuurseizoen

Cultuurcentrum ’t Getouw viert 25ste verjaardag met sterk en coronaproof cultuurseizoen

©Gemeente Mol

Cultuurcentrum ’t Getouw start half september met volle ambitie en groot enthousiasme aan een nieuw cultuurseizoen. Door de huidige coronamaatregelen ziet komend seizoen er anders uit dan normaal. Wel slaagden we erin om meer dan 75 procent van onze oorspronkelijke programmatie te behouden. Onze trouwe en hopelijk talrijke nieuwe bezoekers kunnen zo alsnog genieten van een mooi cultuurprogramma waarmee we onze 25ste verjaardag passend vieren. Op dinsdag 1 september presenteren we online het nieuwe programma. Vanaf 10 september kan je tickets kopen. Daarnaast investeren we volop in onze infrastructuur. Zo prijkt vanaf 24 augustus REX in verlichte reuzeletters op de zijkant van onze schouwburg. Hiermee brengen we deze iconische naam opnieuw naar het Centrum. Door te investeren in een nieuwe filminstallatie voor Zaal ’t Getouw, versterken we onze veelgeroemde filmtraditie.

Het was de voorbije maanden meermaals schakelen voor Cultuurcentrum ’t Getouw, en bij uitbreiding voor de hele cultuursector. De aankondiging van het nieuwe programma en bijhorende ticketverkoop werden tot driemaal toe uitgesteld. Desondanks werkte het cultuurcentrum achter de schermen met groot enthousiasme verder aan een coronaveilige organisatie van het nieuwe cultuurseizoen.

Grootste deel programma blijft overeind

Toen de coronacrisis uitbrak in maart dit jaar, was het programma voor cultuurseizoen 2020-2021 vrijwel volledig afgewerkt. Door de onzekere situatie stelden we de aankondiging noodgedwongen uit. In tussentijd werden ook artiesten en theatergezelschappen geconfronteerd met dezelfde onzekerheid, waardoor sommigen beslisten hun geplande tournee te annuleren of met een jaar uit te stellen. Toch kon het cultuurcentrum ruim 75% van de geplande podiumprogrammatie behouden. Daarnaast organiseert het cultuurcentrum dit seizoen ook weer een heel aantal schoolvoorstellingen, expo’s, workshops, films en dagcursussen (Pionier). Het hele aanbod vind je vanaf dinsdag 1 september terug op www.getouw.be. Natuurlijk geldt alles onder voorbehoud van wijzigingen in de coronasituatie.

Verkoop tickets in drie fases

Omdat er nog teveel onzekerheid is over de evolutie van de coronasituatie en bijhorende maatregelen, brengt het cultuurcentrum in een eerste fase slechts een deel van de geplande voorstellingen in verkoop. Voor voorstellingen die plaatsvinden in september, oktober en tijdens de herfstvakantie kan je al tickets kopen vanaf donderdag 10 september.

Voor elke voorstelling geldt een publieksbeperking waarbij we de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde maximum aantallen en de nodige afstand tussen de verschillende publieksbubbels strikt respecteren. Voorstellingen die later doorgaan, worden pas later dit seizoen in verkoop gebracht. Zo kunnen we korter op de bal spelen en onze werkwijze aanpassen aan de situatie.

Aandacht voor verenigingen

Ook het verenigingsleven leed de afgelopen maanden flink onder de coronacrisis. Nu we als cultuurcentrum onze werking terug opstarten, leveren we ook voor onze verenigingen extra inspanningen. Wanneer verenigingen in hun eigen infrastructuur hun repetities niet coronaproof kunnen organiseren, verwelkomen we ze graag in één van onze zalen. Alle verenigingen ontvangen hierover in de loop van de volgende weken nog een mailing met meer info.

Het huren van zalen kan momenteel alleen voor activiteiten zonder publiek. In een latere fase evalueren we deze regel en volgen er mogelijk versoepelingen. Op dat moment kunnen we onze huurders – vanuit onze eigen ervaringen – beter adviseren over het coronaproof organiseren van activiteiten met publiek in onze zalen.

Investeren in film én zichtbaarheid

Tijdens de lockdown werkten we achter de schermen aan een betere infrastructuur. Op 24 augustus verschijnt op de zijmuur van Schouwburg Rex het woord REX in grote verlichte letters. Op die manier brengen we deze historische naam opnieuw in het straatbeeld en wordt onze schouwburg meer dan ooit het cultuurbaken in het Centrum.

Daarnaast investeerden we in een volledig nieuwe technische filminstallatie voor Zaal ’t Getouw. Met de installatie verwennen we onze filmliefhebbers met de beste beeldkwaliteit. De nieuwe installatie geeft ons bovendien toegang tot een groter en meer actueel filmaanbod. Vanaf 17 september verwelkomen we filmliefhebbers opnieuw elke donderdagavond voor hun wekelijkse portie cinema in Zaal ’t Getouw. Dit weekprogramma vullen we aan met een maandelijkse documentaire en familiefilm.

Meer info: Cultuurcentrum ’t Getouw, cultuurbalie@gemeentemol.bewww.getouw.be

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten