Internationale animatiestudio van Studio 100 breidt uit met nieuwe studio in Madrid

Studio 100
©Studio 100

De animatiestudio Flying Bark van Studio 100 breidt opnieuw uit. Naast de bestaande studio’s in Sydney en Los Angeles, opent het binnenkort een gloednieuwe studio in Madrid. Momenteel is het bedrijf volop bezig met een geanimeerde versie van de serie Stranger Things voor Netflix en wordt er ook gewerkt aan de nieuwe animatiefilm van Avatar: The Last Airbender voor Paramount. De nieuwe studio in Madrid moet tegen eind dit jaar operationeel zijn.

Flying Bark is een onafhankelijke producent met opdrachten voor grote streamers en studio’s zoals Netflix, Disney+, Marvel, Paramount, enz. De catalogus van het bedrijf omvat de met een Emmy bekroonde reeks Moon Girl and Devil Dinosaur voor Marvel, Monkie Kid voor LEGO en uiteraard ook alle nieuwe films en reeksen van de wereldwijde publiekslieveling van Studio 100: Maya de Bij. Op dit moment werken er meer dan 430 mensen afkomstig uit 33 landen bij het bedrijf, maar Flying Bark wil de komende maanden ruim 160 extra mensen aanwerven om alle geplande projecten te realiseren.

Hans Bourlon, Studio 100: “We zijn heel trots op deze nieuwe stap voor Flying Bark. Met onze animatiestudio staan we al jaren aan de top van onze sector en heel wat grote spelers op de internationale markt weten dit dan ook te appreciëren. Om onze wereldwijde expansie verder vorm te geven, openen we nu een kantoor in Madrid. Dat kantoor zal ongeveer 45 mensen tewerkstellen en we streven ernaar om het tegen eind dit jaar officieel te kunnen openen.”

De aankondiging van deze nieuwe studio komt vlak voor de release van de nieuwe animatiefilm 200% Wolf, waarvoor Flying Bark samenwerkte met het Spaanse productiebedrijf Atlantika. Deze film is het vervolg op 100% Wolf, een nieuw eigen figuur van Studio 100, die ook in ons land succesvol werd gelanceerd.

Studio 100
©Studio 100

Barbara Stephen, CEO Flying Bark: “Voor Flying Bark is de Europese markt belangrijk en bijzonder waardevol. We kijken ernaar uit om heel wat Spaans en internationaal talent aan te trekken in onze nieuwe vestiging in Madrid om zo onze verder groei verder te kunnen bestendigen en onze uitdagende projecten mee verder vorm te geven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.