Gemeente Mol: Verdeling cultuursubsidies voor verenigingen eenmalig versoepeld door corona

Gemeente Mol
©Gemeente Mol

De gemeenteraad besliste tijdens de zomerzitting op 27 juli om het reglement voor de cultuursubsidies eenmalig te versoepelen. Als gevolg van de coronamaatregelen hebben veel verenigingen in 2020 geen normaal werkjaar, waardoor ze volgens het reglement aan subsidies zouden verliezen. De gemeenteraad besliste om de subsidies voor elke vereniging eenmalig te baseren op de laatste drie uitgekeerde subsidiebedragen. Met deze versoepeling vermijden we een ongewenst corona-effect.

De coronacrisis trof ook onze cultuurverenigingen. Maandenlang lagen de meeste verenigingen stil, waardoor activiteiten moesten worden geannuleerd.

Criteria subsidies

Het toekennen van de cultuursubsidies gaat volgens een puntensysteem op basis van verschillende criteria. Afhankelijk van het aantal verzamelde punten krijgt elke vereniging een deeltje van de totale subsidiepot van 33.000 euro.

Eenmalige versoepeling

De criteria hangen uiteraard samen met een normaal werkingsjaar, wat in 2020 niet het geval zal zijn. De versoepeling die de gemeenteraad goedkeurde, laat een eenmalige afwijking toe. Zo zal het subsidiebedrag voor elke vereniging berekend worden op basis van het gemiddelde van de laatste drie subsidiejaren. Elke vereniging die in deze periode minstens één subsidiedossier indiende, krijgt – in verhouding tot het aantal ingediende dossiers – op deze manier een subsidie voor 2020 toegekend. De verschillende bedragen worden tenslotte in de correcte verhoudingen herleid totdat ze in de voorziene subsidiepot van 33.000 euro passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.