Gemeente Mol laat textielcontainers verwijderen na vele klachten sluikstorten

Gemeente Mol
©Gemeente Mol

Het aantal textielcontainers dat door commerciële firma’s in onze gemeente wordt geplaatst, loopt danig uit de hand. Er staan er veel te veel! Vaak zijn het ook echte hotspots voor sluikafval die we dagelijks moeten opruimen. Het gemeentebestuur ontvangt hierover talrijke klachten. Voor het gemeentebestuur is de maat vol en maant de firma’s aan hun containers voor 1 november te verwijderen.

Gemeente Mol
©Gemeente Mol

Het gemeentebestuur schreef alle firma’s met textielcontainers in onze gemeente aan met de vraag om hun containers voor 1 november weg te halen. Met deze maatregel wil het gemeentebestuur een einde maken aan het sluikstorten rond de kledingcontainers. Inwoners kunnen met hun textiel gratis terecht in de containerparken van Millegem en Gompel of geven het mee met de textielinzameling van IOK Afvalbeheer die viermaal per jaar huis aan huis gebeurt. De juiste data van de inzamelingen vind je op je afvalkalender of op www.iok.be.

Textiel?

Textiel is het sorteren waard! Gooi het dus niet bij restafval, er mag meer in de textielzak dan je denkt. Bied je textiel altijd aan in een gesloten zak, alleen zo behoudt het zijn waarde!

> Wel

  • kleding en accessoires (riemen, tassen, schoenen per paar)
  • Beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden)
  • Keuken- en badkamertextiel (hand- en theedoeken, schorten, washandjes)
  • Woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen)
  • Speelgoedknuffels
  • Propere lappen, textiel met klein defect

> Niet

·        Tapijten

·        Matrassen

·        Zetelkussens

·        Nat en/of besmeurd textiel

Hoe aanbieden?

Extra zakken voor de textielinzameling zijn verkrijgbaar bij de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) en de containerparken van Millegem en Gompel en de Kringwinkel (Sint-Apollonialaan 190a). Je mag herbruikbaar textiel ook in eigen zakken aanbieden.

De Kringwinkel

Ook De Kringwinkel is blij met kledij en textiel. De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig, dan hoort het thuis in het containerpark. Bij twijfel: stel jezelf de vraag “Zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?” of contacteer De Kringwinkel in je buurt.

Meer info:

·        IOK Afvalbeheer – afvalinfolijn, 014 56 27 75, afvalbeheer@iok.be, www.iok.be

·        milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.