Filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden na ongelukkige val

Ennio Morricone
©Ennio Morricone Press

Ennio Morricone is op 91-jarige leeftijd overleden. De Italiaanse componist overleed in een ziekenhuis in Rome door een val, aldus de Italiaanse krant Corriere della Sera.

De familie van Morricone laat weten dat de componist in de nacht van 5 op 6 juli is gestorven. De begrafenis wordt in besloten kring voltrokken.

Hij geldt als een van de invloedrijkste filmcomponisten van de twintigste eeuw. Zijn soundtrack van de western Once Upon a Time in the West werd met meer dan tien miljoen verkochte exemplaren een van de meest succesvolle filmmuziekalbums ooit.

Morricone componeerde ruim 500 bekende soundtracks

Morricone componeerde in zijn carrière ruim 500 soundtracks voor films en televisie. Onder zijn werken zijn composities voor films als het eerder genoemde Once Upon A Time In The WestThe Untouchables en The Good, The Bad and The Ugly.

De afgelopen jaren werkte Morricone ook samen met de Amerikaanse regisseur Quentin Tarrantino aan de film The Hateful Eight . Voor zijn werk voor die film ontving Morricone een Oscar, een Golden Globe en een BAFTA Award.

Morricone trad trad nog op in een uitverkocht Ahoy en Sportpaleis.

Bron: Corriere della Sera / BrunoPress / Sky News / Gazzetta del Sud

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.