Expo ‘REAL BODIES’ opent voor een ethousiast publiek

De spraakmakende expositie REAL BODIES opende gisterenavond officieel de deuren. Dit gebeurde in aanwezigheid van Dr. Luc Beaucourt, kinesist Lieven Maesschalck, auteur Leen Dendievel en een handvol genodigden, waaronder Vlaams minister-president Jan Jambon en burgemeester Bart De Wever. REAL BODIES, de opmerkelijke expositie over de menselijke anatomie, is voor de eerste keer te gast in Antwerpen en loopt nog tot 21 februari 2021 in het Hospitality Center van het Sportpaleis.

De reacties van de eerste bezoekers waaronder prominenten uit de medische en politieke wereld zijn alvast positief.

“Men maakt hier een tentoonstelling op een hele artistieke manier. We krijgen een beeld van de complexiteit van het menselijk lichaam.” – kinesist Lieven Maesschalk.

“Men krijgt op een zeer realistische manier een inkijk op het lichaam, de anatomie en de verschillende systemen.” – Dr. Luc Beaucourt, voormalig diensthoofd Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

“De expositie geeft een heel toegankelijk beeld over de complexiteit van het menselijk lichaam. Voor bezoekers een heel leerzame ervaring.” – Jan Jambon, minister-president Vlaanderen.

“Ik vind de expositie heel bewustmakend, om niet het woord confronterend te gebruiken. (..) Mensen zouden deze expositie moeten bezoeken gewoon om eens naar zichzelf te kijken, om een spiegel voor te houden. Het is namelijk mooi om te zien hoe we in elkaar zitten.” – Leen Dendievel, auteur van oa. ‘Asem’.

In de Wünderkammer zie je onder andere wat er fout kan gaan. En vooral wat er vroeger fout gegaan is. Het is een beetje teruggaan in de tijd. Een wonder dat we die dingen nog kunnen zien op deze expo.” – Prof. Dr. Uroloog Piet Hoebeke, verbonden aan UZ Gent.

Ik denk dat Westerse mensen heel vaak in het hoofd zitten en een beetje te weinig in het lijf. De expositie is daarom interessant. Het toont wat het lijf allemaal vertelt en doet doorheen het leven. Wat je eet, wat je drinkt heeft een effect op je lijf en dat wordt ook getoond op deze expo. Het is heel boeiend en voor sommigen misschien ook shockerend om dat te zien” – Wim Slabbinck, seksuoloog.

De expo REAL BODIES toont de complexiteit en magie van het leven. Zowel op anatomisch, cultureel en emotioneel vlak. Bezoekers krijgen er een volledige andere kijk op hun eigen lichaam, het mysterieuze organisme dat we allemaal delen.

Deze internationaal gerenommeerde expositie toont 20 perfect bewaarde menselijke lichamen en meer dan 200 anatomische objecten. In 11 intrigerende galerijen krijgt de bezoeker een dieper inzicht in het menselijk lichaam.

REAL BODIES staat opgesteld in het Hospitality Center van het Sportpaleis in Antwerpen. De expo REAL BODIES is geopend van woensdag tot en met zondag telkens van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur) en werkt met een beperkte capaciteit per uur. Tickets zijn enkel online te koop via www.teleticketservice.com. Tijdens de vakantie is REAL BODIES alle dagen geopend behalve op vrijdag 25 december 2020 en 1 januari 2021, op donderdag 24 en 31 december open tot en met 14 uur. Tickets vanaf 12,50 euro voor kinderen en 15,50 voor volwassenen. Kinderen jonger dan 4 jaar gratis. De expo staat er nog tot zondag 21 februari 2021.

Meer informatie via www.realbodies.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.