Dranouter Zomersessies: concertreeksen in Dranouter

Dranouter
©Dranouter

Een zomer zonder festivals, zo zag het er even uit. Het coronavirus gooide roet in het eten en het verdict was hard: geen massa-evenementen tijdens de zomer van 2020. Na de versoepelde maatregelen, biedt organisator Dranoeter vzw toch een zomer aan vol live concerten. Onder de naam Dranouter Zomersessies kan je in juli en augustus genieten van enkele concertdagen, met op de line-up o.a. Brihang, Faces On TV, Portland, Geike, Froze & meer. De ticketverkoop voor de Zomersessies met Brihang en Froze, en de Zomersessies met Kapitein Winokio zijn al gestart. Vanaf volgende week volgt de aankondiging en de ticketverkoop van de rest van het zomerprogramma.

Directeur Bavo Vanden Broeck: “Op de Nationale Veiligheidsraad van 3 juni werd beslist dat concerten mogelijk zijn vanaf 1 juli met een zittend publiek van maximaal 200 mensen. Deze beslissing gaf ons een opening om een aangepast zomerprogramma op te stellen. De vraag naar kleinere concerten bij ons trouwe publiek was dan ook groot. Dankzij dit initiatief krijgen we gelukkig toch een zomer vol muziek. Daarnaast is deze concertreeks voor onze vzw een manier om het hoofd boven water te houden.”

Deze zomer zal er dus toch muziek klinken in het West-Vlaamse dorpje Dranouter. Organisator Bavo: “Deze zomer krijgen muziekliefhebbers de kans om op vrijdag, zaterdag en zondag van juli en augustus een festivaldag mee te pikken op een corona-proof festivalterrein in Dranouter. Op het terrein zal een ruime shelter staan, waarin de optredens zullen plaatsvinden. Per dag staan er 2 à 3 optredens gepland van Belgische topbands. Denk maar aan Brihang, Froze, Geike, Portland, Faces On TV…maar ook heel wat ontdekkingen en folkbands. Op het festivalterrein zorgen we voor een gezellige aankleding en de nodige veiligheids- en hygiëne omkadering. Uiteraard voorzien we de mogelijkheid om een lekker drankje of snack te bestellen. Op die manier kunnen mensen toch een beetje van dat heerlijke festivalgevoel genieten.”

Dranoeter vzw volgt alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig op. Het publiek zal zittend en met de nodige tussenafstand de concerten kunnen volgen in lijn met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. De organisatie zet voldoende stewards in om de veiligheid te garanderen. “Wie weet versoepelen de maatregelen in de loop van de zomer en wordt de maximumcapaciteit voor culturele evenementen verhoogd. We volgen alle beslissingen en communicatie nauwkeurig op.”

De concertreeks ‘Dranouter Zomersessies’ gaat van start op zaterdag 4 juli 2020 met 2 concerten. Op zaterdag 4 juli staan niemand minder dan de West-Vlaamse woordenkunstenaar Brihang en de Gentse poëet/rapper Froze op de line-up. Op zondag 5 juli volgt er een festivaldag voor gezinnen en kinderen met concerten van Kapitein Winokio.

Per concert zijn er slechts 200 tickets beschikbaar. We raden onze bezoekers aan om tickets per contactbubbel te bestellen. Dat maakt onze voorbereidingen makkelijker. Per bestelling kan je dus max. 10 tickets aankopen. De ticketverkoop voor de concerten van Brihang en Froze en de concerten van Winokio is al gestart. Tickets zijn te koop op www.festivaldranouter.be . Maandag 15 juni volgt de aankondiging en de ticketverkoop van de rest van het zomerprogramma. Snel zijn is de boodschap.

Dranouter
©Dranouter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.