DJ Ward speelt 6 keer op Tomorrowland Winter!

DJ Ward
©House Of Entertainment / Jurgen Ritzen

“Ook voor mij mogen de dagen langer duren, want ik heb uren te kort. Maar, de valiezen staan klaar en ik ben bezig met de laatste details voor mijn dj-sets”, zegt de Diepenbeekse DJ Ward Houbrechts (40). Volgende week speelt hij 6 keer op de eerste, uitverkochte Tomorrowland Winter, dat plaatsvindt in het populaire Franse skioord Alpe d’Huez. Het Grand Domaine Ski wordt er van 9 tot 16 maart ingepalmd door 25.000 sneeuw- en muziekliefhebbers die genieten van een unieke ervaring. DJ Ward deelt er het podium met ronkende namen als Afrojack, Armin van Buuren, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix en Lost Frequencies. “Op de Friends Of Tomorrowland-stage speel ik zondag de eerste keer tussen 10.30 en 13.00 uur. Ja, dat is misschien uitzonderlijk vroeg voor een dj (lacht hij), maar ik heb er alle vertrouwen in dat de mensenmassa zich gaat amuseren, want als er één ding uniek is aan een Tomorrowland event, dan is het wel de sfeer die er hangt. Later volgende week draai ik ook op het officiële openingsevent van het festival. Ik kijk zeker uit naar mijn set van donderdag in de ‘Orangerie’, een stage die in ware Tomorrowland-stijl gigantisch is.

Ik ben zelf een fervente skiër, een sport die grote concentratie vraagt. Op de latten ben je gefocust, achter de draaitafels ook, maar éénmaal je de energie van het publiek voelt, is het alle remmen los en genieten.”

“Ik voel me echt een geluksvogel, dat die hobby van toen zo is kunnen uitgroeien. Soms is het zelfs zo zot dat er organisatoren zijn die de datum van hun evenement veranderen, speciaal om mij te kunnen boeken. Dat punt bereik je niet zomaar. Dat is jarenlang timmeren aan de weg. Ik ben inderdaad non-stop met muziek bezig. Door de ervaring weet ik veel beter wat mensen willen. Tijdens mijn sets kijk ik vooral naar mijn publiek. Willen ze de hits van nu, 80’s, 90’s, House, Dance, Disco, Electro, …? Ik mix en probeer de vibe van de dansvloer te lezen en op basis daarvan duik ik in mijn platencollectie. Die veelzijdigheid is misschien wel mijn sterkte troef en een verklaring waarom de mensen zich steeds weer opnieuw amuseren”, zegt DJ Ward. 

Nieuwe releases

Met 45.000 Facebookvolgers en een drukbezochte Instagram fanpage, is DJ Ward ook bijzonder populair op de sociale media. Regelmatig vragen fans naar nieuw materiaal van de dj. “Dat komt eraan. Deze maand brengt Universal een nieuwe ‘I Love the 90’s’-verzamelaar uit, inclusief een DJ Ward bonus Jump mix-cd. Vorig jaar stonden we wekenlang op 1 met die compilatie. 

Deze week is het werken aan de sets voor Tomorrowland Winter, zorgen dat de ‘platenkoffer’ op orde is. Als ik terug ben is het volle bak ‘I Love the 90’s’, want op 13 april gaan we weer knallen in de Ethias Arena. De agenda voor de zomer staat vol, hopelijk is er na I Love The 90’s wat tijd voor een nieuwe song. Met wat geluk verschijnt er nog eentje voor de zomer, maar dat zullen we wel zien. Ik kom pas met iets naar buiten als het goed genoeg is om de wereld te veroveren”, zegt DJ Ward lachend.

DJ Ward draait zes keer op Tomorrowland Winter, dat van 9 tot 16 maart plaatsvindt in Alpe d’Huez.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.