Buma Music Academy presents ‘End of Exams Party’. (NL)

  Buma Music Academy
  ©BFCC

  Op donderdag 4 juni tussen 20.00 en 21.00 uur verzorgen Bizzey, The Partysquad, Willie Wartaal en Josylvio een online eindexamenfeest onder de noemer ‘End of Exams Party’. Op die dag horen examenkandidaten van middelbare scholen of ze geslaagd zijn. Het feest wordt aangeboden door Buma Music Academy, in samenwerking met Topbillin’ en OnlineOptredens.nl.

  De examenkandidaten van het schooljaar 2019/2020 missen door de coronacrisis veel hoogtepunten die kenmerkend zijn voor een examenjaar. Geen gala, geen afsluiting van de examens, geen examenreisjes naar Chersonissos of Albufeira en hoogstwaarschijnlijk ook geen centrale diploma-uitreiking. Dit online feest vormt hopelijk een positieve uitzondering.

  Het initiatief voor de actie komt van Buma Music Academy. Directeur Buma Cultuur, Frank Helmink: “Wij zijn een paar jaar geleden gestart met de Academy, waarmee we muziek terug naar de scholen wilden brengen. De huidige lichting examenkandidaten, was ook ongeveer de eerste lichting deelnemers aan de Academy, die daarmee invulling gaven aan CKV. Inmiddels hebben we zo’n zeshonderd deelnemende scholen. Maar het schooljaar 2019/2020 dreigt voor de eindexamenleerlingen als een nachtkaars uit te gaan. Het minste wat we als Buma Music Academy kunnen doen is op de dag waarop de leerlingen officieel te horen krijgen of ze geslaagd zijn of niet, met muziek hun middelbare schooltijd af te sluiten.”

  Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek. Het is te gebruiken in het voortgezet onderwijs bij onder andere muziek en ckv. Naast gedifferentieerd lesmateriaal biedt het programma workshops, feedback, quizzen en docentennascholing en meer om je lessen op een eigentijdse manier vorm te geven. Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur.

  Het examenfeest wordt live gestreamed via meerdere camera’s en is te beleven via www.bumamusicacademy.nl

  Bizzey scoorde de afgelopen jaren meerdere hits als ‘Ja!’ (ft. Kraantje Pappie), ‘Drup’ en ‘Drama’ (ft. Boef). De video van ‘Traag’ werd zelfs de meest succesvolle Nederlandse video op YouTube aller tijden. Bizzey gaf in 2019 een uitverkocht concert in de AFAS Live en is één van de meest geboekte artiesten van Nederland.

  The Partysquad is al meer dan tien jaar toonaangevend in de club-en muziekscene. Als ‘Bazen van de club’ scoorden ze hits als ‘Rampeneren’ en ‘Wat Wil Je Doen’. Ze stonden op alle grote festivals en maakte muziek met onder andere Major Lazer en M.I.A.

  Willie Wartaal is naast zijn carrière met De Jeugd Van Tegenwoordig graag geziene gast als DJ. Festivals als Lowlands en Milkshake gingen plat voor zijn mix van hiphop, dembow, afro, salsa en house. Dit jaar bracht hij zijn solo-EP ‘Enkel Bangers’ uit.

  Josylvio breekt alle streamingrecords in Nederland met onder andere zijn album ‘Hella Cash’, die platina is. Met hits als ‘Hey Meisje’, ‘Catch Up’ en ‘Ride or Die’ staat hij aan de top van de Nederlandse hiphop. Ook Josylvio’s vierde album ‘Gimma’ stond voor meerdere weken op de nummer 1-positie in de hitlijsten.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.