Bonapartedok: Stad Antwerpen opent zoektocht naar partner voor uitbating waterrecreatie

Stad Antwerpen
©Stad Antwerpen

Het Bonapartedok aan het MAS kreeg al enige tijd terug een herbestemming tot recreatie- en evenementendok. De stad zoekt nu een concessiehouder voor de bouw en uitbating van een drijvende constructie in het dok. Bedoeling is om aan de constructie zwemgelegenheid te voorzien, en ook andere (water)recreatie behoort tot de mogelijkheden. Geïnteresseerden kunnen hun kandidatuur indienen tot 15 september.

De stad wil graag de band van de Antwerpenaar met het water aanhalen. Door het openstellen van een deel van het Bonapartedok voor waterrecreatie creëert ze daar een nieuwe plek voor. Bewoners en bezoekers zullen er in een familiaal kader van het water kunnen genieten, met respect voor de leefbaarheid en de buurt.

Om dit te realiseren start de stad nu de zoektocht naar een geschikte kandidaat. De uiteindelijke concessiehouder zal instaan voor zowel het ontwerp, de bouw, het onderhoud als de financiering en exploitatie van een drijvende constructie voor waterrecreatie. Hij zal er een zwemvoorziening kunnen aanbieden, en andere sport- en recreatieactiviteiten kunnen ook onderzocht worden, zoals de verhuur van kajakken, pedalo’s, suppen (peddelsurfen), yoga… .

Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 15 september van dit jaar een aanvraag tot deelname indienen. Hierbij moeten ze kunnen aantonen dat ze voldoen aan de voorwaarden inzake erkenning van de aannemer, financiële draagkracht en bekwaamheid. ​ Meer informatie over de procedure is te vinden op www.agvespa.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.