Bart Peeters en Gloria Monserez zoeken jouw droom voor gloednieuwe versie van ‘De droomfabriek’

De droomfabriek
©VRT

!Onder de noemer: Alles Komt Terug!

Heb jij een bijzondere droom die je in vervulling wil zien gaan? Dan hebben Gloria Monserez en Bart Peeters goed nieuws voor jou: in een gloednieuwe versie van De droomfabriek doen ze volgend jaar op VRT 1 jouw wensen uitkomen.

Maar: daarvoor hebben ze eerst jouw hulp – en vooral jouw droom – nodig. Grappige, serieuze, emotionele, halsbrekende, absurde, voorspelbare, stoute, brave wensen: ze zijn allemaal welkom. Gloria en Bart willen ook de vaak intrigerende en tot de verbeelding sprekende verhalen achter elke droom vertellen. Inschrijven kan vanaf nu via vrtmax.be/doemee.

Mensen blij maken

Een programma over dromen op de publieke omroep? Bij Gloria Monserez deed De droomfabriek exact evenveel belletjes rinkelen als de woorden ‘semafoon’ of ‘milieubox’, maar dromen doet ze al haar hele leven. Zij wou graag popster worden, of dierenarts, of met een ruimteschip naar school vliegen. Bart Peeters, die in zijn carrière hier en daar al wat dromen liet uitkomen, keert aan haar zijde terug naar De droomfabriek. Samen maken ze in het voorjaar van 2024 aan de lopende band dromen en wensen van mensen waar.

Gloria: “Overal waar ik kom, wil ik mensen blij maken. Ik kan misschien de wereldproblemen niet oplossen, maar een beetje geluk in het rond strooien doet ook al heel wat.”

Bart en Gloria gaan deze zomer in heel Vlaanderen op zoek naar datgene wat mensen net dat tikkeltje gelukkiger zou maken. Iets meemaken dat niemand anders voor je kan regelen? Een opmerkelijk talent aan kijkend Vlaanderen tonen? Een kleine dagelijkse ergernis de wereld uit helpen? Een vriend of familielid verrassen? Of toch die jarenlang gekoesterde kinderdroom verwezenlijken? Het resultaat wordt een show vol positiviteit, nostalgie en mafkezerij, in 2024 op VRT 1. Daarom wil het duo weten waar Vlaanderen van droomt, hoe klein ook.

Hoe gekker, hoe liever

Vanaf vandaag kan iedereen diepgewortelde hartenwensen, verzoekjes en kleine opkikkertjes insturen. En zoals dat gaat met dromen en fantasieën: hoe gekker, onverwachter of verbazender, hoe liever.

Bart: “Het kàn gewoon niet dat mensen sinds de jaren 90 zijn gestopt met dromen. Dus we stellen hen de vraag opnieuw. En deze keer hoeven ze er zelfs niet voor naar het postkantoor – wij hopen echt via alle mogelijke kanalen overstelpt te worden met de meest zotte voorstellen.”  

Bart en Gloria halen voor de gelegenheid de oude vertrouwde briefkaart weer vanonder het stof – jawel, die gele. Maar geheel volgens de tijdsgeest hebben ze die ook voorzien van een QR-code. Stuur je filmpje, je verhaal, je droom via vrtmax.be/doemee in en wie weet wordt ook jouw droom werkelijkheid.

De droomfabriek is een programma van De chinezen voor VRT 1.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.