Bollebof maakt ommezwaai in carrière

Bollebof
©House Of Entertainment

We kregen een tweede dochtertje en waren net verhuisd. Vroeger stond ik drie tot vier keer per week op de podia, maar net als bij mijn collega’s zorgde het virus voor een lege agenda”, begint Bollebof het gesprek. In plaats van in een hoekje de klappen te incasseren, toonde hij zijn wendbaarheid en ging hij actief op zoek naar ander werk. Dat lukte hem wonderwel en naast de unieke ervaring, leverde het ook inspiratie op voor zijn nieuwe single ‘Nodig’, die hij opnam met producer Russo. In de videoclip is er ook een rol weggelegd voor zijn kinderen. “Ik ben hen ontzettend dankbaar dat ze mij steunen in deze vreemde tijden.”

Bollebof was al in de scene toen hij 5 jaar geleden ‘Round & Round’ uitbracht en doorbrak bij het grote publiek, samen met Dyna, F1rstman en Lil Klein die meewerkten aan het nummer. Met ‘Ik beloof je’ en ‘De prijs’ kwam niet alleen de bevestiging, maar volgde ook een goedgevulde agenda met een massa optredens. “Ik had nooit gedacht dat ik het podium zo zou missen. Ik denk dat ik eens goed had gelachen met iemand die mij vooraf de situatie had voorspeld waar we nu met z’n allen inzitten”, vertelt de Kaapverdiër die al sinds eind jaren tachtig in Nederland woont.

Door gezinsuitbreiding en de verhuis naar een nieuw woning, ging Bollebof op zoek naar een alternatief. “De agenda was leeg. Er moest wat gebeuren”, vertelde hij onlangs in het NOS-nieuwsprogramma ‘Lang de Lijn En Omstreken’ “Vooral mijn eerste werkdag in de fabriek was moeilijk. Ik zag echt mensen kijken van, is dat hem nou? Ik werd herkend. Daar had ik wel moeite mee, het was toch niet helemaal mijn ding.” Op Instagram deelde hij een foto van zichzelf in de fabriek. Hierop kwamen er een massa positieve reacties van bekend en onbekend Nederland.

Het Rotterdamse Albeda College was zodanig onder de indruk van Bollebof zijn positieve attitude en inzet, dat ze hem benaderden en een voorbeeldfunctie aanboden binnen de school. Het feit dat de stoere rapper besloot om in een fabriek te gaan werken en dat ook nog deelde, maakt van hem de geknipte figuur voor jongeren. Die kunnen nog steeds niet geloven dat de populaire artiest nu op hun school werkt.

Het was een emotionele rollercoaster, maar anderzijds waren die ervaringen een verrijking voor mijn leven. Wat ik heb meegemaakt, heb ik neergeschreven in ‘Nodig’, een song die ik opnam met Russo. Mijn kinderen hebben een gastrol in de videoclip, waardoor het verhaal en mijn nummer een extra dimensie krijgt.

Nodig’ van Bollebof verscheen bij ROQ ’N ROLLA Music en is digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.