Beyond Bruegel en Plein Publiek palmen Dynastiepaleis in Brussel

Plein Publiek

2019 is het Bruegeljaar en Brussel zal het geweten hebben. Toerisme Vlaanderen, Plein Publiek, Duvel-Moortgat en CREATE.eu slaan de handen in elkaar om de grootmeester 450 jaar na zijn overlijden te eren met een hedendaagse Bruegelbeleving. Daarvoor strijken ze neer aan de voet van de Kunstberg, niet toevallig het historisch hart van de hoofdstad, waar ze het majestueuze Dynastiegebouw omtoveren tot een indrukwekkende multimediale expositie. Daar waar het project werd geïnitieerd door Duvel Moortgat, kadert de expositie in het Vlaamse Meesters-programma rond Rubens, Bruegel en Van Eyck, waarmee Toerisme Vlaanderen en zijn partners 3 miljoen culturele meerwaardezoekers van over heel de wereld naar Vlaanderen willen brengen.

Plein Publiek BXL

Naast het centrum van de Bruegelbeleving wordt het Dynastiegebouw ongetwijfeld ook de nieuwe Brusselse hotspot. De populaire Antwerpse trekpleister Plein Publiek plant haar befaamde serre immers in het Dynastiepaleis en staat met ‘Plein Publiek BXL’ vanaf maart garant voor een ruim aanbod aan brunches, concerten, jazz- en dansavonden, vintagemarkten, modeshows, workshops, closet-sales enzovoort.

Naar traditie worden in de serre ook een bar en eigentijds restaurant ondergebracht. De kaart ge﮳pireerd op Bruegel wordt samengesteld door Gilles Melchior, die met zijn gelijknamig restaurant hoge ogen gooide en voordien zijn pluimen verdiende bij het Hof van Cleve. De jonge chef maakt deel uit van Jong Keukengeweld en wordt alom geprezen voor zijn authentieke kookstijl die, wars van alle hypes, inzet op techniek, eerbied en dynamiek. In het culinaire aanbod van Plein Publiek BXL zal Melchior de Bruegel-lijn doortrekken en worden de gasten verrast door Vlaamse klassiekers in een modern jasje te gieten. Bij goed weer geniet je op het buitenterras van het Bruegel-menu, Duvel van ‘t vat of Bruegelbiertje ter afsluiting van ‘Beyond Bruegel’.

Beyond Bruegel

Plein Publiek
©dpcommunications

‘Beyond Bruegel’ is een innovatieve kunstbeleving waarbij nieuwe technologieen de klassieke werken van Bruegel zich verenigen tot een nieuwe kunstbeleving. In het eerste deel van de expositie kan de bezoeker zich in een multimediale setting verdiepen in het leven en oeuvre van de schilder. Vervolgens dompelt een geanimeerde 360-graden projectie je onder in de wondere wereld van de meester. Hier bezichtig je zijn werken niet zonder meer, maar wandel je er als het ware doorheen: het  moment bevind je je tussen het leger van deDulle Griet, het andere op een schip aan de voet van de Toren van Babel. Personages uit Bruegel’s oeuvre komen tot leven en maken je deel van zijn grenzeloze verbeelding.

Zo biedt ‘Beyond Bruegel’ een immersieve kunstbeleving die zowel leek als kunstminnaar, jong als oud en local als toerist zal weten bekoren. Dat beaamt ook Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts, die de expo op 6 april officieel zal inhuldigen: “Vlaamse Meesters zoals Pieter Bruegel zijn gedroomde visitekaartjes voor Vlaanderen als toeristische bestemming. Het zijn tijdloze iconen van schoonheid, creativiteit en een lange traditie van vakmanschap die tot op vandaag blijft voortbestaan. Ook het Dynastiegebouw in hartje Brussel wordt meer dan ooit een visitekaartje, waar bezoekers uit binnen- buitenland ondergedompeld zullen worden in de wereld van Bruegel. Ik investeer via Toerisme Vlaanderen 300.000 euro in deze unieke belevenis.” Info : www.beyondbruegel.be

Ontmoetingspunt in hartje Brussel

Toerisme Vlaanderen, Plein Publiek, Duvel-Moortgat en CREATE.eu doen ons alvast reikhalzend uitkijken naar het voorjaar. Vanaf dan ontpopt het Dynastiepaleis zich tot een gastronomisch artistiek ontmoetingspunt waar bezoekers van allerlei pluimage niet enkel Bruegel maar ook elkaar kunnen herontdekken.

Ge﮴eresseerde bedrijven mogen mailen naar bxl@pleinpubliek.be

Openingsweekend Plein Publiek BXL: vrijdag 1 maart en zaterdag 2 maart.

Plein Publiek BXL

Kunstberg 5, 1000 Brussel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.