Home NIEUWS FILM / THEATER Backstage Producties maakt indrukwekkende namen bekend voor theaterstuk ASSISEN LIVE

Backstage Producties maakt indrukwekkende namen bekend voor theaterstuk ASSISEN LIVE

Play en Backstage Producties kondigen met trots de cast aan van het langverwachte theaterstuk ‘Assisen Live’-De Kotmoord, dat geregisseerd zal worden door niemand minder dan Filip Peeters. Deze voorstelling is een samenwerking met Play. Op 20 februari ging daar de nieuwe reeks tv-afleveringen van Assisen van start. De fans van het eerste uur kunnen nu mee beslissen over schuld en onschuld voor het ene proces – De Insulinemoord – thuis op de bank voor het scherm, en voor de andere assisenzaak – De Kotmoord – in het theater. Deze nieuwe theaterproductie brengt een volledig nieuwe cast met een indrukwekkende line-up van bekende namen.

Sien Eggers zal de rol van voorzitter van het hof op zich nemen, terwijl Carry Goossens de advocaat van de beklaagde Ben Segers zal spelen. Jonas Leemans wordt de procureur, die Carry Goossens het vuur aan de schenen zal leggen. Leonce Peeters zal de rol van slachtoffer vertolken, terwijl op de getuigenbank Nona ‘t Jolle, An Miller en Ini Massez plaatsnemen.

Na vijf succesvolle theatervoorstellingen maakte ‘Assisen’ vorig jaar zijn debuut op televisie bij Play4. Samen met de trouwe theaterbezoekers beslisten honderdduizenden mensen ook op het kleine scherm over het lot van de beklaagde. Vanaf april 2024 kan het publiek weer de assisenzaal betreden voor een gloednieuw proces, doordrenkt met geheimen, intriges en een web van leugens dat langzaam ontrafeld wordt door de scherpe geesten van advocaten, rechters en het publiek als ambitieus lid van de jury.

ASSISEN LIVE – De Kotmoord  is te zien van 19 april tot en met 16 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen, Trixxo Hasselt en Capitole Gent. Deze voorstelling is een samenwerking met Play. Info: www.backstage-producties.be

ROLVERDELING ASSISEN LIVE – DE KOTMOORD

  • Voorzitter van het hof: Sien Eggers
  • Procureur: Jonas Leemans
  • Advocaat: Carry Goossens
  • Beklaagde: Ben Segers
  • Slachtoffer: Leonce Peeters
  • Getuige: An Miller
  • Getuige: Ini Massez
  • Getuige: Nona ‘t Jolle

ASSISEN LIVE

QUOTES PRODUCENT EN REGISSEUR

Producent James Cooke kijkt alvast uit naar deze samenwerking: “Het feit dat Filip in onze afgeleide fictiereeks al in de huid kroop van advocaat is een absolute meerwaarde. Ik kijk met volle vertrouwen uit naar deze, ondertussen zesde, theaterversie.”

Regisseur Filip Peeters beaamt: “Ik sta te springen om met deze mensen hieraan te beginnen, dit is een cadeau voor elke regisseur.”

INTERACTIEF CONCEPT IN HET THEATER: ASSISEN LIVE – DE KOTMOORD

ASSISEN LIVE is een bijzonder en interactief concept waarbij een spraakmakend moordproces, inclusief flashbacks, op de scène wordt gebracht. Het wordt voor het publiek een meeslepende avond waarbij zijzelf optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld.
ASSISEN – DE INSULINEMOORD OP PLAY – WAS HET EEN DAAD UIT LIEFDE OF WAS HET MOORD? DE KIJKER BESLISTSinds dinsdag 20 februari 24 is het nieuwe seizoen met onder meer Gene Bervoets, An Miller, Willem De Schryver, Inge Paulussen, Filip Peeters, Barbara Sarafian en Katelijne Verbeke te zien op Goplay en Play4

In ‘Assisen: de insulinemoord’ zal de kijker opnieuw zes weken lang als volksjury mee kunnen oordelen over de schuld of onschuld van de beschuldigde Dirk Dejager. Tijdens de laatste aflevering wordt ook in dit nieuwe seizoen duidelijk of de kijker het al dan niet bij het rechte eind had in zijn oordeel. Het succes van het eerste seizoen van Assisen bewijst dat de Vlaamse kijkers massaal mee gespeurd en gestemd hebben.

‘Assisen: de insulinemoord’, dinsdag om 21:15​ te zien op GoPlay en Play4

ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS – ASSISEN LIVE – DE KOTMOORD
Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Van 19 april tot en met 12 mei in Theater Elckerlyc Antwerpen
Op 25 en 26 mei in Trixxo Hasselt
Op 9 en 16 juni in Capitole Gent
Productie: Backstage Producties: Bob Jennes – Dirk Van Vooren – James Cooke – Nico Warrinnier
Tekst: Peter Römer en Filip Peeters
Regie: Filip Peeters
Uitvoerend producent: Sil Poppe
Met Sien Eggers, Carry Goossens, Ben Segers, Leonce Peeters, Ini Massez, An Miller en Nona ‘t Jolle.
Tickets en informatie: www.backstage-producties.be

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten