Assisen online, een uniek concept in Vlaanderen

ASSISEN ONLINE
©Uitgezonderd

Vanaf donderdag 1 oktober wordt de grootste volksjury ooit samengesteld voor ASSISEN ONLINE DE BADKUIPMOORD. Deze interactieve, online-beleving van een assisenzaak is uniek in Vlaanderen. Gekende regisseur Frank Van Laecke en Baantjer-schrijver Peter Römer schreven een spannende online assisenzaak waarin het publiek beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. In alle stilte werd er de voorbije maanden keihard gewerkt aan dit verrassende concept. In afwachting van het uitgestelde Assisen III De Wurgmoord in het theater kan het publiek een nieuw online assisenproces meemaken op www.assisenonline.be. Via dagelijkse filmfragmenten met getuigenissen, verhoren en het uiteindelijke betoog van beide partijen stemt het publiek, dat online in de jury zetelt, in alle eer en geweten over de schuld of onschuld van de beklaagde. De hele assisenzaak werd ook nog eens minutieus gescreend door het alziend oog van strafpleiter Jef Vermassen. Deze succesformule uit het theater wordt nu dus naar het kleine scherm gebracht. Opnieuw zetten protagonisten Frans Maas, Francesca Van Thielen en Kürt Rogiers hun beste beentje voor in een spraakmakend proces. Producent Uitgezonderd. voegt daar nog een schitterende cast aan toe met Sven De Ridder, Kadèr Gurbuz, Peter Bulckaen, Peter Van de Velde, Bob De Moor, Camilia Blereau, Florence Van Laecke, Peter Thyssen, Hilde Van Wezepoel, Heidi De Grauwe en Mira Delbaen. De voorzitter van het hof, Frans Maas roept vanaf 1 oktober het Vlaamse publiek op om in alle eer en geweten te zetelen in deze volksjury. Het proces start op 20 oktober en het uiteindelijke vonnis wordt verwacht op 28 oktober.

Trailer Assisen Online from Uitgezonderd. on Vimeo.

HET EERSTE SPRAAKMAKENDE ONLINE ASSISENPROCES MET DE GROOTSTE VOLKSJURY OOIT
Na succesvoorstellingen in het theater met o.a. ASSISEN I DE WEBCAMMOORD en ASSISEN II DE GIFMOORD, was het Vlaamse theaterpubliek helemaal gewonnen voor deze interactieve theatervorm waarin het publiek mee bepaalt over schuld en onschuld. Producent Bob Jennes getuigt: “In maart 2020 stond alles klaar voor het derde spraakmakende assisenproces in Theater Elckerlyc, DE WURGMOORD. Helaas besliste het covid-19 virus dat de 12 000 mensen die al een kaartje kochten nog even geduld moeten oefenen tot februari 2021 om dit proces mee te maken. Gelukkig kunnen de fans van ASSISEN en heel Vlaanderen toch weer zetelen in een volksjury dankzij deze online versie die start op 20 oktober.”

James Cooke van Uitgezonderd. belooft een opzienbarend online proces: “Ook deze keer wordt in ASSISEN DE BADKUIPMOORD alles uit de kast gehaald door regisseur Frank Van Laecke om er een échte proces-beleving van te maken. Het publiek analyseert thuis ook echt mee vanop de eerste rij of de beklaagde wel of niet schuld heeft op basis van wat er gezegd wordt tijdens de ondervragingen en de betogen op het proces en op basis van de getuigenissen. Deze schitterende online-serie verdiende dan ook de allerbeste cast. Daar zijn we weer wonderwel in geslaagd. Het signatuur van Peter Römer staat altijd garant voor een bloedstollend verhaal, ook met deze BADKUIPMOORD. Wie een ticket koopt voor deze online-belevenis is, net zoals in een echte volksjury, dagen na elkaar bezig met dit assisenproces. Bovendien maak je deel uit van de grootste volksjury ooit. Dit wil je gewoon meemaken.”

ASSISEN DE BADKUIPMOORD – HET VERHAAL
Op 23 september 2018 wordt de 55-jarige Luc Maes dood in zijn badkuip aangetroffen. Hoewel er eerst aan een ongeval of zelfdoding wordt gedacht, blijkt al snel dat het om moord gaat . Alle vermoedens wijzen in de richting van Cathy Desutter, echtgenote van Luc Maes. Twee jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Het is aan de jury om te beslissen over schuld of onschuld. Maak deel uit van de grootste volksjury ooit. Luister zeven dagen lang aandachtig naar alle getuigenissen en pleidooien. Want de jury, dat bent u…

DRIE VASTE PROTAGONISTEN AANGEVULD MET EEN SCHITTERENDE CAST

VOORZITTER Frans Maes
PROCUREUR VEERLE DURIEUX Francesca Van Thielen
MEESTER GILLES COLIN Kürt Rogiers
CATHY DESUTTER Kadèr Gurbuz
MYRIAM DESUTTER Heidi De Grauwe
BUURVROUW ANNIE Hilde Van Wesepoel
BUURVROUW LINDA Camilia Blereau
ELS MAES Florence Van Laecke
EDDY MARTIN Peter Thyssen
STAN MOREELS Sven De Ridder
JORIS DE GRAUWE Peter Van de Velde
DR LOTTE MARTENS Mira Delbaen
DR DANIEL KEPPENS Peter Bulckaen
NOTARIS Bob De Moor

ASSISEN ONLINE – ZO GAAT HET IN ZIJN WERK
Het publiek wordt opgeroepen om als jurylid deel te nemen aan dit proces vanaf donderdag 1 oktober. Men kan zich inschrijven tot 20 oktober 2020. Op die dag start het assisenproces. Dit duurt zeven dagen met uitspraak op woensdag 28 oktober.
De ticketprijs om in deze volksjury te zetelen bedraagt 15 euro en daarvoor kan het publiek zeven dagen lang het proces volgen. Alle dagen verschijnen er nieuwe getuigenissen, reacties, pleidooien… Op dinsdag 27 oktober volgt de online stemming over schuld of onschuld en op woensdag 28 oktober krijgt iedereen het vonnis te horen en… hetgeen waar iedereen naar uitkijkt: de jury wordt op de hoogte gebracht van wat er daadwerkelijk gebeurd is. Alles gebeurt via de site www.assisenonline.be waar de video’s gestreamd zullen worden op een afzonderlijk gedeelte voor betalende deelnemers.

PRAKTISCHE INFO – ASSISEN ONLINE – DE BADKUIPMOORD

Info en tickets vanaf 1 oktober 2020:
www.assisenonline.be

Tarief: 15 euro

Start proces: 20 oktober
Uitspraak proces: 28 oktober
Producent: Uitgezonderd. – Bob Jennes en James Cooke
Script: Peter Römer en Frank Van Laecke
Regie: Frank Van Laecke
Met: Frans Maes, Francesca Van Thielen, Kürt Rogiers, Kadèr Gurbuz, Heidi De Grauwe, Hilde Van Wesepoel, Camilia Blereau, Florence Van Laecke, Peter Thyssen, Sven De Ridder, Peter Van de Velde, Mira Delbaen, Peter Bulckaen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.