Abdou neemt de “GSM-videoclip” naar een veel hoger niveau …

Abdou
©La Musique Du Beau Monde

Heel wat artiesten zitten in de problemen als het aankomt op het opnemen van videoclips. Regisseurs, cameramensen en zangers mogen vandaag de dag niet samen in één ruimte zitten om die ene super-videoclip op te nemen, om dat ene geniale idee te realiseren.

De GSM-clip is daarom aan een enorme opmars bezig. Gefilmd met selfie-stick of door partner, worden de clipzenders overspoeld met splitscreens van zangers die hun ding doen in de woonkamer, op het toilet of in de gang. Leuk voor één keer, misschien zelfs voor twee keer, maar het is een concept zonder oneindige mogelijkheden.

Voor JE LIKE IT, de nieuwe song van Abdou, legden platenfirma La Musique Du Beau Monde, productiehuis CameraWorks en Abdou al hun creatieve ideeën samen om, met de GSM in de hand, in de woonkamer, tot een innovatief concept te komen.

Abdou: “We zaten echt in zak en as toen bleek dat het coronavirus ons allemaal in lockdown zou dwingen. We hadden een supergoed idee, een beetje gebaseerd op wat Bruno Mars wel eens doet, met dansers, echte muzikanten, een jaren-50-podium en veel energie. We waren de release van JE LIKE IT al aan het voorbereiden van eind december, en juist in de week van de opnames, ergens begin maart, zakte alles als een kaartenhuisje in elkaar. Al snel was duidelijk dat er maar twee mogelijke oplossingen waren: ofwel een geanimeerde clip, maar ja, mijn vorige video was al animatie, ofwel een GSM-video. Het leek ons wel leuk om het te linken aan het feit dat we het vanuit ons kot moesten doen. Ik zag het volledige zitten…Tot we onze beelden aanleverden aan Tom van CameraWorks, die ons vertelde dat dit al de tachtigste video was die er hetzelfde zou uitzien, en die ons er ook op attent maakte dat de clipzenders hier helemaal niet blij van worden.”

Tom van CameraWorks: “Eén van de zaken die wij regelmatig doen, is videoclips maken. Creatief zijn met de middelen die je krijgt om tot het beste resultaat te komen, is altijd nodig, maar vandaag de dag is het extra moeilijk. Youtube en de clipzenders worden overspoeld met huiskamervideo’s, opgenomen met GSM. Extra nadenken over hoe je eruit kan springen, is daarom zeer belangrijk. Als we niet hadden opgelet, was het met de nieuwe clip van Abdou ook zo geëindigd, met split-screens met in het ene scherm een muzikant in de badkamer en op het andere scherm Abdou in zijn living, of op zijn balkon. De platenfirma vroeg of het mogelijk was om die GSM-beelden om te zetten naar tekeningen, wat meteen leidde tot een topidee….de bewegende comic. Ook gefilmd in de huiskamer, met een GSM, maar toch iets compleet anders. We hebben gevraagd om zo veel mogelijk neutrale ruimtes op de zoeken en te filmen met zo goed mogelijk licht om achteraf extra effecten te kunnen toevoegen en om te kunnen ‘trukeren’, zoals ze in de volksmond zeggen. En het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf.”

JE LIKE IT van Abdou is de opvolger van LAATSTE DANS (Nummer 4 in Ultratop 50 Vlaams) en HART VAN GOUD (nummer 8 in Ultratop 50 Vlaams) en is dé perfecte lentehit. De plaat heeft een vibe die doet dromen van de zon, plezier maken en die een goed gevoel oproept!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.