Home NIEUWS PURESFASHION - LIFESTYLE ZOMEREXPO in KALMTHOUT met 22 binnen- en buitenlandse kunstenaars

ZOMEREXPO in KALMTHOUT met 22 binnen- en buitenlandse kunstenaars

©Wim Vanlee / ©kwestion.be

Er wonen en werken veel kunstenaars in Kalmthout. Met de expo RESONANTIE zet de gemeente haar artistieke flow in de kijker. In augustus worden schilderijen, sculpturen, tekeningen, foto’s en (video-) installaties van twintig Kalmthoutse beeldend kunstenaars geëxposeerd. De werken resoneren met hun omgeving en met elkaar. Voor de gelegenheid zijn ook twee gerenommeerde buitenlandse kunstenaars uitgenodigd: Jorge Luis Diéquez en David Adamo.

Al eeuwenlang vinden kunstenaars de weg naar Kalmthout. De Grijze School wilde er loskomen van het starre academisme in de landschapsschilderkunst, het tijdschrift Van Nu & Straks werd er gesticht, avant-gardist Geert Pijnenburg trok zich terug in een ‘woonkeet’ op de heide … Ook vandaag inspireert de omgeving heel wat kunstenaars.

Het project RESONANTIE bestaat uit twee luiken.

Gedurende mei en juni zwermden de kunstwerken uit over Kalmthout en waren ze ‘te gast’ bij een particulier, een bedrijf of in de openbare ruimte. De bibliotheek en het OCMW van Kalmthout, Papier Michel of Verfwinkel COLORA om er enkele te noemen. Daar resoneerden de kunstwerken in een ongebruikelijke omgeving. Elk werk werd gefotografeerd in deze specifieke context. De foto’s worden gebundeld in een fotoboek.

In augustus worden de kunstwerken samengebracht in een uitdagende overzichtsexpo in de voormalige garage ‘Meeusen’ te Achterbroek.

Deelnemende kunstenaars zijn:

David Adamo, Karin Borghouts, Francis Borghys, Dirk Victor Caluwaerts, Jeffe De Brabandere, Jorge Luiz Diéguez, Emilie Gillain, Annik Rachel Klaes, Jill Mens, Florian Mertens, Katrien Pandelaers, Mitya Proost, serge a a a proth, Niko Raes, Elisa Schepens, Helena Schepens, Jorg Van Daele, Camille Van de Velde, Wim Vanlee, Marleen Vansteenvoort, Axel Verachtert en Eric Verhelst

EXPO RESONANTIE

Van 10 tot en met 25 augustus 2019.

Telkens op zaterdag en zondag van 14u tot 18u

Voormalige Garage Meeusen / Brasschaatse Steenweg 60 / Kalmthout

Vernissage vrijdag 9 augustus om 20 u

Organisatie vzw Impart in coproductie met de gemeente Kalmthout

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten