Zoë Tauran kondigt debuutalbum aan

Zoë Tauran

Op vrijdag 26 mei brengt Zoë Tauran haar zelfgetitelde debuutalbum uit, met daarop o.a. haar hits ‘Solo’ (ft. Bilal Wahib), ‘Therapie’ en ‘Adrenaline’ (ft. Kris Kross Amsterdam en Ronnie Flex). Het overgrote deel van het album schreef ze samen met Brahim Fouradi en Carlos Vrolijk (Project Money) in Marrakesh.

In minder dan een jaar tijd heeft Zoë Tauran haar naam behoorlijk gevestigd in de Nederlandse muziekscene. Haar 1e track ‘Solo’ kwam uit in mei 2022 en gaat al richting de 20 miljoen streams, waardoor het inmiddels de platina status heeft bereikt. Ook de daaropvolgende single ‘Gebruik Me’ met Frenna werd een succes: de track kwam op #1 binnen in de Nederlandse Spotify Chart en is ook hard op weg naar platina.

Begin dit jaar kwam de single ‘Therapie’ uit, waarmee ze naast twee maanden in de Top 10 van de Nederlandse Spotify charts, ook veelvuldig op de Nederlandse radio te horen was. In de tussentijd sleepte de van oorsprong Drentse zangeres ook nog eens twee nominaties in de wacht voor ‘Beste Nieuwkomer’, bij de Edisons en de Qmusic NL Top 40 Awards.

Zoë zingt over het leven van jonge vrouwen, veelal puttend uit haar eigen leven. Ze haalt haar inspiratie ook uit wat ze van haar vriendinnen of zussen hoort of van situaties die verder van haar eigen beleveniswereld afstaan, zoals je kunt horen op ‘Er Was Eens Een Meid’. Met die herkenbare lyrics en haar krachtige, soulvolle geluid heeft Zoë Tauran alles in huis om de stem van een jonge generatie zelfredzame vrouwen te worden.

Later dit jaar verschijnt het fysieke product van Zoë Tauran. Het album verschijnt op twee kleuren vinyl: Solid White en Crystal Clear en is nu te pre-orderen via musicstation.be.

Op 10 juni speelt Zoë in een uitverkocht Paradiso. Op 15, 16, 18 en 19 juli staat ze in het voorprogramma van Coldplay in de Johan Cruijff ArenA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.