Wim Tellier verrast met artistiek zwembad in Malle

Wim Tellier
©pre-text

Kunstenaar – fotograaf Wim Tellier, bekend van o.a. de eerste kunstexpositie op Antarctica (“Protect 7-7”, april 2009), de op de Schelde drijvende foto’s van “We Drift” op 2 juni 2013, of de kleine grote krab op het strand van Knokke-Heist in 2015 heeft als nieuw project een schijnbaar zwevend, 18 meter lang zwembad gebouwd.

En omdat de eigen tuin in Malle dienstdeed als locatie heeft hij meteen ook maar zijn gezin – echtgenote Muriel, zonen Yenno en Rio – betrokken in ontwerp en bouw.  Het project maakt deel uit van het project “TRY”, een concept rond het creëren van unieke levenservaringen.

De bedoeling was niet dat het meteen als een zwembad herkenbaar zou zijn.  Wim spreekt van een “losstaand kunstobject dat opgaat in zijn omgeving”.  Het multifunctioneel object doet de bezoeker wegdromen, roept reisherinneringen op en is ook nog eens prima als locatie voor fotoshoots en zelfs als lange bar.

De constructie is 2,5 meter breed en 18 meter lang, waarvan 15 meter zwembaar. Conditio sine qua non voor Yenno en Rio: diep genoeg om te duiken maar ook om te staan.  Resultaat: hoogte 1,15m.  De houten constructie staat op poten, en wekt op die manier de illusie dat het geheel boven de grond zweeft.  Eén zijde is afgewerkt met een spiegel van van 1,25 m hoog en 18 meter lang. Die spiegel loopt aan één zijde 3 meter door, zodat je, vanuit die hoek zelfs de zwembadbak niet ziet, maar er gewoon een zwevende spiegel in de tuin staat. Binnenin zijn er eveneens spiegels aan de kopse kanten die zorgen voor de verwarming, voor een visueel effect en voor mooie reflecties onder water. Dat water is sterk aanwezig: 30 kubieke meter of 30.000 liter.

Qua kleur liet het gezin zich inspireren door de ervaringen op Golden Bay in Nieuw-Zeeland: het strand heeft er een gouden kleur en het water een lichtgroene schijn.  Die kleur werd gecreëerd via het systeem “Custom Color” waarbij talloze fotootjes in super klein formaat – in dit geval van een gouden buddha – samen een in een unieke kleur resulteren.  Een concept dat Wim al toepaste op enkele superauto’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.