VLAANDEREN ZINGT PRESENTEERT: “De Meezingers” – De eerste digitale tournee van het land

VLAANDEREN ZINGT
©VLAANDEREN ZINGT

Het creatieve team achter de succesformule “Vlaanderen Zingt” lanceert deze zomer een extra concept om zoveel mogelijk mensen te laten zingen.

Naast de gekende festivalformule – die in ‘normale’ zomers in een vijftigtal steden en gemeenten zo’n 180.000 mensen bereikt – biedt zij nu ook een digitaal meezingfeest aan onder de naam: “De Meezingers”.

“De Meezingers” is een gelegenheidsband bestaande uit een wisselende bezetting van bekende zingende mensen die een hele brede waaier aan meezingers brengen, helemaal in de sfeer van Vlaanderen Zingt. Dat wil zeggen: voor een breed publiek, met veel sfeer en met een goed gevuld podium. Ze doen dit onder leiding van een 4-koppige live-band. “De Meezingers” is de eerste band van het land die een tournee doet in lege zalen maar toch iedereen kan bereiken.

“De Meezingers” reizen tijdens de zomermaanden langs diverse steden en gemeenten met hun digitaal spektakel. De inwoners kunnen dit – naargelang de corona-maatregelen – thuis, op een terras of op een groot scherm volgen. Zo kan de band tóch, ondanks de beperkingen in de cultuursector, in één keer een groot publiek bereiken.

Nickelodeon-gezicht Stef Poelmans en VRT-icoon Donaat Deriemaeker leiden alles in goede banen en zullen zelf ook plaats nemen achter de micro’s. Wim Leys – die Vlaanderen Zingt al jaar en dag opent met zijn band is er ook bij. Zij worden bijgestaan door enkele bekende (gelegenheids)zangers.

We stellen jullie de eerste namen graag in primeur voor:

* Koen Crucke
* Lennart Lemmens (Thuis, Campus 12)
* Axl Peleman (Camden, De Kreuners, Volksliekes,…)
* …

Nieuwe namen worden de komende weken stelselmatig bekendgemaakt.

Stef Poelmans en Marc Dhollander (Vlaanderen Zingt) geven wat uitleg: “Uiteraard willen we niet liever dan weer pleinen vullen met honderden of duizenden mensen. Maar niemand weet op dit moment wat er al dan niet zal kunnen in de zomer. Het is voor organisatoren nu wel stilaan tijd om knopen door te hakken. Daarom willen we aan steden en gemeenten – en aan privé organisatoren – een bijkomende formule aanbieden die altijd kan doorgaan en waarmee ze al hun inwoners kunnen bereiken zonder bang te moeten zijn dat er teveel volk op één plaats samenkomt. Bovendien is het streamen ondertussen echt wel ingeburgerd.
Zowat elke muzikant heeft al een streamingconcert gegeven en het grote publiek heeft de weg naar het digitale enterainment ook gevonden ondertussen. Denk maar aan de verschillende streams uit culturele centra en het succes van de 24 uur live vanuit het Sportpaleis en nu ook de Eregalerij van Radio 2. Een sfeervol meezingconcert als dit kan thuis bekeken worden maar kan ook naar een tv toestel doorgestuurd worden tijdens een buurtfeest of op een terras. Het hoeft echt niet enkel via de smartphone, de mogelijkheden zijn veel breder. Net als bij de klassieke Vlaanderen Zingt evenementen gaan we er een heel gezellige happening van maken. Het wordt laagdrempelig en we bieden een hele brede waaier van gastartiesten aan zodat iedereen zijn gading vindt tussen de meezingers die op het programma staan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.