Vlaanderen ondersteunt artistiek jongerenproject in Turnhout

M I K S
©De Warande

M I K S, het artistieke jongerenplatform van Jeugdhuis Wollewei, MOOOV en provinciaal cultuurhuis de Warande krijgt financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid. Er is een projectsubsidie voor bovenlokale cultuurprojecten toegekend van 138.567 euro. Daarmee worden een nieuwe artistieke werking en een multidisciplinair festival voor én door Kempense jongeren alvast voor de komende twee jaar ondersteund.

M I K S geeft jongeren tussen 14 en 26 jaar de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Binnen M I K S is er ruimte voor alle kunstdisciplines. Ook wie geïnteresseerd is in techniek of decorbouw krijgt coaching. De deelnemers volgen een traject waarin ze vanuit hun eigen artistieke kiem een uitdagende creatie maken, begeleid door een pool van coaches uit verschillende kunstdisciplines.

Kathleen Helsen, voorzitter van APB de Warande en gedeputeerde voor Flankerend Onderwijsbeleid van de provincie Antwerpen: “Aandacht voor jong talent zit in het DNA van ons cultuurhuis, initiatieven als Kunstbende of Kaaiman hebben hun meerwaarde al bewezen. Met dit nieuwe platform in samenwerking met MOOOV en jeugdhuis Wollewei kunnen we nog meer dromen van jonge mensen professioneel realiseren en jongeren de kans geven om hun talenten en interesses te ontdekken en verder te ontplooien.”

Gertjan Cnaepkens, projectmedewerker artistieke expressie en sociale cohesie van jeugdhuis Wollewei: “Als jeugdhuis willen we jongeren kwaliteitsvol ondersteunen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Dankzij de projectsubsidie kunnen we deze missie realiseren en ondersteunen we de centrumfunctie die Stad Turnhout voor jongeren heeft. Jongeren die in contact komen met kunst bouwen een groot en waardevol cultureel kapitaal op, wat bijdraagt aan het ontwikkelen van een open blik op hun omgeving.”    

Wil je nu al kennismaken met het intiatief? Tot het einde van de week kan je de online expo van M I K S met werken van twintig jonge artistiekelingen bezoeken via sociale media. Exposant Siebe Swinnen, een jonge producer uit Turnhout, is alvast zeer positief over het initiatief: “Het is zalig om te zien dat in deze woelige periode een creatief platform als M I K S jong talent zichtbaar maakt.”

In het najaar gaat M I K S van start met een volgend coachingtraject, dat zal uitmonden in een verrassende expo tijdens de winterwandeling ‘Turnhout by Night’ in januari 2021, toonmomenten tijdens het MOOOV filmfestival in april 2021 én een gloednieuw M I K S-festival. M I K S biedt jongeren op die manier niet enkel coaching, maar tegelijkertijd een breed podiumnetwerk.

meer info over M I K S op hun Facebookpagina

met de steun van de Vlaamse Overheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.