Home NIEUWS CD / DVD / BOEK Tiewai kondigt album aan en dropt nieuwe single ‘Mentale Grootverdieners’

Tiewai kondigt album aan en dropt nieuwe single ‘Mentale Grootverdieners’

©Warner Music Belgium

Tiewai staat op scherp. Hij dropte vandaag zijn nieuwe single ‘Mentale Grootverdieners‘ én kondigt een gloednieuwe plaat aan voor 4 december. Het album zal ‘Stickies & Samples‘ heten en heeft Belgische featurings met Zwangere GuyRicca en Goeie Jongens. Daarnaast werkten er ook enkele Nederlandse talenten mee aan ‘Stickies & Samples’. Zo staan er featurings op het album van NosaJames en Coen Witteveen, de saxofonist van Typhoon.

Tiewai
©Warner Music Belgium

Behalve het nummer met Goeie Jongens, producete Wits de volledige plaat. Hij nam ook alle opnames en mixes voor zijn rekening. Pepe Sanchez producete de Goeie Jongens-track.

Naast zijn eigen project, werkte Tiewai ook mee aan het groepsalbum van het Genks collectief Goeie Jongens.  Ze begonnen als een eenmalig gelegenheidscollectief rond 20 jaar hiphop in Genk (op het festival Genk on Stage), maar nadien volgde nog een show op Pukkelpop en verkochten ze de Muziekodroom in Hasselt in no-time uit. Hun album ‘Vliegtuigmodus‘ komt uit op 13/11.

OVER TIEWAI
Tiewai is geen onbekende in het Vlaamse raplandschap. Hij maakte van Genk een hiphopstad om rekening mee te houden en werd dan ook snel een van de acts van het bekende label Eigen Makelij. Zo kwam in 2012 zijn debuutalbum ‘Ilawo’ uit, waarmee hij indruk maakte in binnen- en buitenland.

Na enkele jaren reizen kwam hij in 2014 met zijn EP ‘Tabula Rasa’ naar buiten en stond hiermee onder andere op Pukkelpop en Crammerock. In 2019 bracht hij enkele singles uit en speelde hij de Marquee van Pukkelpop 2019 plat met het gelegenheidscollectief ‘Goeie Jongens’.

Midden oktober 2019 verscheen dan uiteindelijk het album ‘Winterslag Miljonair’, wat op erg goede reacties mocht rekenen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten