Televisieserie Renaissances van regisseur Frank Van Passel krijgt Antwerp Film Bonus

Frank Van Passel
©BNP

De stad lanceerde vijf jaar geleden de Antwerp Film Bonus, een jaarlijks fonds om zowel Belgische projecten met een internationaal aspect als internationale producties te ondersteunen.Televisieserie Renaissances van regisseur Frank Van Passel krijgt dit jaar de volledige Bonus van 50.000 euro.

De televisieserie Renaissances wordt een popualair gezindsdrama over adoptie voor de Franse zender TF1, die een bereik heeft van 8,5 miljoen kijkers.

Het verhaal gaat als volgt. Na haar harttransplantatie kwam Florence erachter dat haar donor Ana geadopteerd was. Dat treft haar des te meer omdat ze zelf een adoptiedochter heeft, Zoé, die op dat moment net worstelt met pijnlijke vragen over haar identiteit. Florence is vastbesloten om samen met Paul, de vader van de Ana, uit te zoeken wat de mysterieuze dood van Ana heeft veroorzaakt. Ze hoopt dat inzicht in het tragische lot van Ana haar zal helpen om haar eigen dochter Zoé door haar identiteitscrisis te loodsen.

Regisseur en producent Frank Van Passel is onder andere bekend van De Smaak van De Keyser, Clan, Het Varken van Madonna en Amateurs. Productiehuis Belga Productions specialiseert zich in internationale coproducties en was al betrokken bij Kursk (Thomas Vinterberg), Le Prince Oublié (Michel Hazanavicius), Hors Normes (Nakache en Toledano) en tv-reeksen zoals Moloch, De Dag en Over Water. In de serie zijn er twee Vlaamse hoofdrolspelers en 60% van de crew is Vlaams.

De opnames in Antwerpen startten begin november van dit jaar en duren ongeveer een maand. Er zijn in die periode 24 opnamedagen in Antwerpen gepland. Er worden ook opnames gedaan in Biarritz. Uiteraard zullen de geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden.

Het algemene budget voor deze productie bedraagt bijna 7 miljoen euro.

Antwerp Film Bonus

Het binnenhalen van internationale projecten is een uitdaging. De stad lanceerde daarom in 2015 de Antwerp Film Bonus. Dat fonds wil de uitstraling van de stad versterken door internationale projecten of Belgische projecten met internationaal potentieel aan te trekken. Op de tweede plaats wil het de productie van audiovisuele werken stimuleren en op termijn de audiovisuele sector in Antwerpen versterken. De stad trekt hiervoor 50.000 euro per jaar uit. Er wordt naar gestreefd 1 à 2 producties per jaar te ondersteunen.

Aanvragen moeten aan enkele voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen. De belangrijkste zijn:

·       De Antwerp Film Bonus wil complementair zijn aan de andere bestaande fondsen in de regio (VAF, Screen Flanders, …). Enkel producties die van deze fondsen steun toegezegd kregen, komen in aanmerking. Dit biedt voor de producenten het voordeel dat er geen dubbele administratieve lasten zijn: het dossier dat door deze fondsen wordt goedgekeurd, volstaat als kandidaatstelling voor de Antwerp Film Bonus.

·       Er moet in Antwerpen gefilmd worden.

·       Enkel producties (films, series, documentaires, …) die een belangrijk internationaal potentieel hebben en er dus kunnen voor zorgen dat de internationale uitstraling van de stad wordt versterkt, komen in aanmerking. Dit wordt onder meer geëvalueerd aan de hand van het script, de producent, regisseur, distributie, internationaal mediaplan … .

·       Ze worden beoordeeld op hun economische return voor de lokale economie van de stad aan de hand van een puntensysteem. Het gaat daarbij onder andere om het aantal draaidagen in de stad, aantal overnachtingen in de stad en gebruik van personeel (regisseur, acteurs, location managers, enzovoort) uit de stad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.