Sylver lanceert gloednieuwe single ‘Losing My Religion’

Sylver
©Sylver

Belgische danceformatie Sylver is terug van nooit écht weggeweest. Exact twintig jaar geleden scoorden Silvy De Bie en Wout Van Dessel een wereldhit van formaat, met ‘Turn the Tide’. In de jaren die volgden, regen ze in sneltempo de hits aan elkaar. Anno 2020 – en na een pauze van vier jaar – tekende Sylver een platencontract bij Smash The House, het label opgericht door Dimitri Vegas & Like Mike, staan ze klaar om hun live jubileumtour op gang te trappen in 2021 én lanceren ze een gloednieuwe single ‘Losing My Religion’, de voorbode van een nieuw album.

Koop de nieuwe single hier: losing my religion


In het universum van de Belgische dance bekleedt Sylver een speciaal plekje. Exact twintig jaar geleden begonnen Sylvie De Bie en DJ Wout aan hun verovering van de (internationale) muziekwereld. In 2009 kwam John Miles Jnr erbij als gitarist. Na twee decennia zingen we nog àltijd mee met nummers als ‘Turn The Tide’, ‘I Hate You Now’, ‘Foreign Affair’. Eén voor één tijdloze dance classics. Het trio stond op concertpodia in heel Europa, maar evengoed in Rusland, USA, China en Canada. Wereldwijd verkochten ze maar liefst twee miljoen albums. En de afgelopen jaren stonden ze met 25 singles in de Ultratop en brachten ze 6 full albums uit.

Anno 2020 is het tijd voor een comeback. Sylver tekende bij platenlabel Smash The House en zitten daarmee onder de vleugels van topdj’s en producers Dimitri Vegas & Like Mike. Een eerste single is ‘Losing My Religion’, een samenwerking met de Italiaanse producers Angemi en Dave Crusher. Het nummer is een remix van de monsterhit uit de jaren 90 en klassieker ‘Losing My Religion’ van de Amerikaanse muziekgroep R.E.M. De voorbode van een livetour én een nieuw album.

Losing My Religion
©Sylver

Silvy De Bie: 2021 wordt een druk jaar. Er is onze live jubileumtour ‘The Sylver Lining’ en er komt een nieuw album, waarvan ‘Losing My Religion’ een eerste nummer is. Onze oude nummers worden in een nieuw jasje gestoken, want onze muziek wordt nog steeds geapprecieerd: een hit als Turn The Tide brengt nog ontzettend veel teweeg bij het publiek. En we hebben ook heel wat nieuw materiaal klaarstaan. Much more to come!”

Wout Van Dessel blikt terug op twintig jaar Sylver: “We hebben heel lang op een snel tempo geleefd. Vooral de eerste jaren. En vooral: er niet genoeg van genoten. We hebben eigenlijk pas nu, twee decennia later, tijd om achterom te kijken. In die twintig jaar waren er zóveel hoogtepunten. Op een bepaald moment waren we supersterren in onder andere Duitsland en de Oostbloklanden. Fans stonden ons er zelfs op te wachten op de luchthaven en aan hotels. Maar hét hoogtepunt, was toch wel tien jaar Sylver in de Lotto Arena. En nu doen we er gewoon nog wat jaren bij! Heel veel zin in de toekomst.”

Sylver in cijfers

1. Flashback naar het jaar 2000. Naar discotheek Illusion in Lier. Wout was er dj, Silvy wekelijkse gast. Sylver is een feit

2. In 2009 komt John Miles Jr. erbij als gitarist. Vanaf dan is Sylver met 3

3. Dit jaar wordt Sylver 20 jaar

4. In die 20 jaar bracht Sylver 6 studioalbums uit

5. Goed voor meer dan twee miljoen verkochte platen

6. De danceformatie stond met 25 hitsingles in de Ultratop

7. Sylver tourde de wereld rond. Op de teller: zo’n 1.500 shows

8. En dat in meer dan 25 landen

9. Gedurende hun hele carrière mocht Sylver 10 awards en gouden platen ontvangen

10. In 2021 tourt Sylver met hun live jubileumtour ‘The Sylver Lining’

‘Losing My Religion’ komt uit bij Smash The House: www.smashthehouse.com
Pre-save link: : 
https://orcd.co/losingmyreligion

Socials :
https://www.facebook.com/SylverMusic/
https://www.instagram.com/sylvermusic/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.