Home NIEUWS GAMES / TECH Square Enix kondigt ‘Endwalker’ aan, de nieuwste uitbreiding voor Final Fantasy XIV...

Square Enix kondigt ‘Endwalker’ aan, de nieuwste uitbreiding voor Final Fantasy XIV Online

©Square Enix
SQUARE ENIX® onthulde vandaag Endwalker, het langverwachte vierde uitbreidingspakket voor FINAL FANTASY® XIV Online, de bekroonde MMO met meer dan 20 miljoen geregistreerde spelers.
Endwalker is gepland voor een release in het najaar van 2021 voor pc, PlayStation®5, PlayStation®4 en Mac en levert de climax van het ‘Hydaelyn and Zodiark’-verhaal, waarin de Warriors of Light grotere rampen dan ooit moeten overwinnen tijdens een reis naar de uithoeken van Hydaelyn en zelfs de maan. Endwalker vormt niet alleen het slot van het langlopende verhaal dat begon met A Realm Reborn™, maar markeert ook een nieuw begin voor de geliefde MMO door de basis te vormen voor nieuwe avonturen waar langdurige fans en nieuwe spelers samen van kunnen genieten.
FINAL FANTASY XIV
©Square Enix

Endwalker maakt zijn debuut tijdens de allereerste  “FINAL FANTASY XIV Announcement Showcase”, waarin producer en director Naoki Yoshida een verbluffende nieuwe trailer presenteerde die de achtergrond schetst van dit nieuwe hoofdstuk in het epische verhaal van FINAL FANTASY XIV Online epic.

Je kunt de trailer hier bekijken:

De nieuwe healer job, Sage, die tijdens de show werd aangekondigd – ©Square Enix

Tijdens de show onthulde Yoshida ook de komende PlayStation 5-console-versie van FINAL FANTASY XIV Online, waarvan de open beta gelanceerd zal worden op 13 april 2021. De PlayStation 5-versie bevat tal van upgrades ten opzichte van de PlayStation 4-versie, inclusief significant verbeterde frame-rates, snellere laadtijden, 4K-resolutie en meer. Spelers met een FFXIV-service-account waarop de PlayStation 4-versie is geregistreerd, kunnen de PlayStation 5 Upgrade-versie vanaf het begin van de open beta-versie zonder extra kosten downloaden en spelen, terwijl nieuwkomers de game op de PlayStation 5 kunnen ervaren via de Free Trial. De volledige versie van de game komt na het einde van de open beta voor de PlayStation 5 beschikbaar.

Een trailer die focust op de features van de PlayStation 5-versie vind je hier:

Spelers kunnen naar nieuwe gebieden reizen, inclusief de stad Radz-at-Han – ©Square Enix

De nieuwe uitbreiding levert een schat aan nieuwe features, inclusief diverse nieuwe jobs, een verhoogde level cap, uitgestrekte nieuwe gebieden, aanpassingen aan het vechtsysteem, diverse nieuwe uitdagingen om te overwinnen, en crafter- en gatherer-content. Tijdens de show werden al heel wat details gedeeld over de nieuwe content en features die Endwalker zal toevoegen:

 • Reis naar Thavnair, de keizerlijke hoofdstad van Garlemald, en zelfs naar de maan!
 • Nieuwe jobs: Sage en meer – Bekijk hier de eerste beelden van de Sage in actie:

 • Level Cap verhoogd van 80 naar 90
 • Uitgestrekte nieuwe gebieden, inclusief Garlemald, Thavnair, en de stad Radz-at-Han.
 • Een nieuwe beast-tribe: de Arkasodara
 • Nieuwe dreigingen, inclusief Anima.
 • Nieuwe dungeons
 • Nieuwe raid op high-difficulty: Pandæmonium
 • Een nieuwe alliance raid-serie die diverse geheimen zal blootleggen
 • Nieuwe kleinschalige PvP-content
 • Een extra “Trust”-systeem-bondgenoot: Estinien Wyrmblood
 • Een nieuw stadsgebied: Ishgard
 • Updates voor de Gold Saucer
 • Ontspannende fun in de Island Sanctuary
 • Nieuwe uitrusting en craftrecepten
 • Verbreed je horizon via het Data Center Travel System

Fans kunnen meer informatie over Endwalker verwachten tijdens het FINAL FANTASY XIV Digital Fan Festival 2021, dat zal plaatsvinden van 15 – 16 mei 2021. Dit volledig digitale Fan Festival-evenement wordt gratis gestreamd op de officiële FINAL FANTASY XIV-kanalen.

Spelers krijgen te maken met nieuwe bedreigingen, inclusief de angstaanjagende Anima – ©Square Enix

De hooggeprezen FINAL FANTASY XIV Online-saga heeft wereldwijd al meer dan 20 miljoen geregistreerde spelers, en er was nog nooit een beter moment voor nieuwkomers om aan dit avontuur te beginnen. De recent uitgebreide Free Trial omvat nu alle content van de uitbreidingen A Realm Reborn en Heavensward™ (en updates tot Patch 3.56), naast een extra speelbaar ras (Au Ra), en drie aanvullende speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian, and Machinist). Spelers van de Free Trial kunnen genieten van honderden uren bekroonde gameplay en verhalende ervaringen die samen het equivalent vormen van twee volledige FINAL FANTASY-titels, zonder speeltijdbeperkingen.

Verwante links
Endwalker-teaser-site: http://eu.finalfantasyxiv.com/endwalker/
SQUARE ENIX® pers-site: https://www.square-enix-press.com/
The Lodestone®: http://eu.finalfantasyxiv.com
Officiële Facebook®: https://www.facebook.com/FinalFantasyXIV
Officiële Twitter®: @FF_XIV_EN
Officiële Instagram®: @ffxiv

Read more

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten