Sportpaleis Group vertegenwoordigd in Europees netwerk van organisatoren

Sportpaleis Group
©Sportpaleis Group

De impact van de coronacrisis op de evenementensector stopt uiteraard niet aan de grenzen van ons land. Dit betekent dat overleg op Europees niveau meer dan ooit nodig is.

De YES Group is al sinds 2006 in Europa actief bezig met het delen van kennis en best practices wat betreft safety en veiligheid op festivals en concerten. De resultaten van de vele seminars, opleidingen en workshops zijn vaak voor de festival- of concertbezoeker niet altijd zichtbaar. Maar achter de schermen is de voorbije jaren op het vlak van crowd management en security heel wat veranderd. Na de terreuraanslagen op onder meer concertzalen in Europa bleek het werk van de YES Group een uitstekende basis voor de verdere ontwikkeling van de veiligheid op evenementen.

Nieuwe uitdagingen

Vandaag staat de live muziekindustrie opnieuw voor een grote uitdaging en opnieuw springt YES Group in de bres voor de sector.

“In normale omstandigheden bespreken we binnen YES Group vooral crowd management en veiligheid. Maar vandaag staat het kompas uiteraard op de maatregelen die we moeten nemen om ondanks het coronavirusopnieuw op korte en lange termijn theater- en concertbezoeken en grote culturele en sportieve evenementen weer mogelijk te maken”, aldus Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal en namens Sportpaleis Group lid van YES Group.

Coralie Berael maakt deel uit van de Programming Board van YES Group. “Dit wel zeggen dat we belangrijke topics analyseren, content voorzien voor bijvoorbeeld seminaries en projectopvolging ten voordele van de evenementensector”, zegt Coralie. “We komen momenteel elke week virtueel samen om de situatie in elk land te bespreken en enigszins tot een zekere consensus te komen wat maatregelen betreft waar onze sector mee kan of gaat moeten leven. We zijn met YES Group zeer actief bezig om evenementen in Europa in goede en veilige banen te leiden.”

“De groep is gebaseerd op vertrouwen. We delen ervaringen en informatie en we leren van elkaar. Er is geen concurrentie binnen dit forum. Het doel is om de beste voorwaarden te creëren voor een voorbeeldige en veilige omgeving op festivals en in concertzalen in heel Europa. Dit netwerk is zonder overdrijven een revolutie voor de industrie”, zegt Pascal Viot, veiligheidsmanager bij Paléo Festival en een van de bestuurders van YES Group.

Over YES Group

YES Group is de afkorting van Yourope Event Safety Group en is een onderdeel van Yourope, een vereniging van 90 Europese festivals, opgericht in 1998. YES Group zelf bestaat sinds 2006 en werd opgericht door Henrik Bondo Nielsen, hoofd Divisie Service en Veiligheid van het Roskilde Festival, en Chris Kemp, professor crowd management aan de Bucks New University in Engeland.

De groep telt veiligheidsdeskundigen uit 26 Europese landen. De leden wisselen vooral kennis en ervaring uit over een breed scala aan veiligheidsvraagstukken. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen op de best mogelijke manier een veilige omgeving voor festival- en concertbezoekers kan creëren. Meestal komt de groep twee keer per jaar samen en organiseert dan verschillende seminaries en workshops. In samenwerking met Bucks New University loopt trouwens ook een trainingsprogramma rond veiligheid en beveiliging van evenementen.

YES Group plant binnenkort voor zijn leden en betrokken partijen een reeks van 3 webinars over de heropstart van de live entertainment industrie in Europa. Heb je interesse? Stuur een e-mail naar coralie.berael@sportpaleisgroep.be.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.