Salvatore Adamo concerteert in Antwerpen en Gent

Salvatore Adamo
©House Of Entertainment

Een carrière die meer dan 55 jaar overbrugt, ruim 30 albums, zowat 500 liedjes en maar liefst 100 miljoen verkochte platen wereldwijd. Het zijn duizelingwekkende cijfers die de Belgisch-Italiaanse zanger Salvatore Adamo kan voorleggen.

De passie voor muziek heeft Salvatore van geen vreemde. Zijn moeder en vader zongen graag en veel. Zo werd hij doordrongen van het Italiaanse lied, maar tegelijk hoorde hij ook Brel, Bécaud, Aznavour,…. Zo werd de Adamo-sound geboren. Zijn stem en melodie klinken Siciliaans, terwijl de teksten belgo-français geïnspireerd zijn.

In de jaren 60 gaat het snel voor de jonge zanger en volgt de ene hit de andere in recordtempo op. Wie Adamo zegt, denkt meteen aan ‘Tombe la neige’, ‘Vous permettez, monsieur’ en ‘Les Filles du Bord de Mer’. Ook de meer controversiële nummers ‘Insch’Allah’, een lied voor de vrede, en ‘Dolce Paola’, een lofzang voor de toenmalige prinses, deden het bijzonder goed. Meer dan een halve eeuw later kan deze levende legende terugblikken op een indrukwekkende carrière vol optredens. En toch is zijn honger nog steeds niet gestild…

Op 16 april 2022 komt Salvatore Adamo naar de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen en op 15 mei 2022 naar Capitole Gent om zijn fans te trakteren op een onvergetelijke avond. Samen met zijn eigen geweldige liveband heeft hij opnieuw een superstraffe show in elkaar gestoken. Kom mee genieten van zowel nieuw werk als van zijn tijdloze klassiekers!

Tickets & info: www.ticketkopen.eu – tel: 070/345 345

Salvatore Adamo
©House Of Entertainment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.