ROOKIE scheurt nog voor het eind van het jaar de bioscoopzalen binnen!

ROOKIE
©KFD

Sluit je ogen en laat je neusvleugels alvast wennen aan de gecombineerde geur van verbrand rubber, oude benzine en de walm van een horde twee-en viertaktmotoren die het toerental in het rood jagen wanneer het licht op groen springt…

ROOKIE, het motordrama en speelfilmdebuut van regisseur Lieven Van Baelen waarin Matteo Simoni, Veerle Baetens en Valentijn Braeckman de hoofdrollen vertolken en met Stefaan Degand, Tibo Vandenborre & Bjarne Devolder in de supporting roles, wordt op 16 december in de bioscoop verwacht.

De wereldpremière van ROOKIE zal plaatsvinden op donderdag 10 december in Kinepolis Antwerpen, waar Matteo, Veerle, Valentijn & Lieven zullen verschijnen op de rode loper.
ROOKIE volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in dit nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

ROOKIE is een productie van Eurydice Gysel en Koen Mortier voor CZAR Film, in coproductie met Versus Production en Baldr Film. De film kon rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel (CCA) de la Fédération Wallonie-Bruxelles, Screen Flanders, Netherlands Film Production Incentive, RTBF en VTM en werd mede mogelijk gemaakt door BNP Paribas Fortis Film Finance dat instond voor een deel van de financiering via de Belgische Tax Shelter maatregel. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt de film op 16 december 2020 in de Belgische bioscoopzalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.