René Karst vermaakt iedereen met zijn ‘Annemarie’

René Karst
©House Of Entertainment

“’Atje voor de sfeer’ was de ommekeer in mijn carrière en zorgde voor een definitieve doorbraak bij mijn zuiderburen. Na ‘Liever te dik in de kist’ werd ‘Atje’ een nog groter succesverhaal in de Lage Landen en ik ga ook graag naar Vlaanderen. Alle optredens die ik er reeds heb gedaan en nog ga doen, daar kijk ik ontzettend naar uit. Ik heb corona gehad, lag 9 dagen in het ziekenhuis, maar heb daar voorlopig weinig tot geen last meer van. Ik ben 53, maar als je mij met mijn dochter bezig ziet op TikTok, zou je dat niet zeggen (lacht). We amuseren ons geweldig en ondertussen haal ik nog steeds veel plezier uit de muziek”, zegt de Hoogeveense zanger René Karst.

Interview met René Karst

Annemarie 

Met zijn nieuwste single ‘Annemarie’ heeft René Karst weer een feestliedje afgeleverd. “Of ze nu Annemarie, Anette of Jacqueline heet, maakt niet zo veel uit. In het liedje draait het vooral om de ontmoeting die je met iemand hebt en de instant klik die er ontstaat. Het is een feestliedje, maar ik ben ook iemand van de tekst. Die moet kloppen. In het begin zing ik: ‘Ik heb haar gisteren gevraagd of ze morgen een colaatje wou. Taalkundig klopt het verhaal en dan volgt er nog een grapje tussendoor: “Ik wil je. Ik wil jouw slaapkamer zien.’ Grappig als je op zo’n moment met tekst kan spelen en het publiek kamerbreed ziet glimlachen.

Therapie 

Veel mensen hebben er al een rotjaar opzitten, maar gelukkig is er nog de muziek. “Het zijn bijzondere tijden, waarin de muziek therapeutisch werkt. Heerlijk als je als artiest het verschil kan maken. Als ‘Annemarie’ erin slaagt om hun zorgen even te doen vergeten, dan is mijn opdracht méér dan geslaagd. Naast het applaus en het succes in de hitlijsten, zijn dit de mooiste complimenten die je als artiest kan krijgen.

De nieuwe René Karst-single ‘Annemarie’ verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.