René Karst opent met ‘Kolen op het vuur’ (BBQ Song)

René Karst
©House Of Entertainment

Op het ideaal barbecue-weer hebben we lang moeten wachten, maar ondertussen is het er en wordt er in Vlaanderen gretig vlees gegrild en gebakken. Hier en daar ook al meegezongen met ‘Kolen op het vuur’, de nieuwe BBQ Song van René Karst. Na o.a. ‘Atje voor de sfeer’, ‘Annemarie’ en ‘Liever te dik in de kist’, nummers die ondertussen al meer dan 25 miljoen keer werden gestreamd op Spotify, tapt de populaire zanger nu uit een ander vaatje. 

Na zijn legendarische feesthits ‘Atje voor de sfeer’, en ‘Liever te dik in de kist’ gooide de Drentse troubadour René Karst het over een andere boeg. De veelzijdige zanger en muzikant greep terug naar zijn passie voor countrymuziek en laat op zijn nieuwste single ‘Kolen op het vuur’ een andere kant van zichzelf horen. Het mooie is dat de sympathieke singer-songwriter opnieuw een heel radiovriendelijke song aflevert, waarbij je instant gaat glimlachen en je radiovolume luider zet wanneer je hem streamt of hoort voorbijkomen.

Kolen Op Het Vuur (BBQ Song)
René werkte samen met goede vriend Jan Tekstra en een zelf samengestelde band aan vijf countrynummers met een optimistische boodschap. Met het heerlijke ‘Kolen op het vuur (BBQ Song)’ zet René direct de toon voor zijn nieuwste EP ‘Tevreden en tequila’. Het werd een swingend zomers nummer, waar de positieve vibes vanaf spatten. “Als het straks weer lekker weer wordt, dan gaan we standaard allemaal weer barbecueën, dus Jan en ik kwamen al snel op het idee om een barbecuelied te maken”, lacht René enthousiast.

Dat er na lang wachten nu eindelijk weer betere tijden zijn aangebroken, wil René graag duidelijk maken met het nummer. “Het werd echt een lekkere feelgood zomersong met een aanstekelijk refrein. Het thema is geluk vinden in de kleine dingen van het leven en tevreden zijn met wat je hebt!”, aldus René. “Ik zie het trouwens al helemaal voor me dat mensen straks weer samen op het strand lekker gaan barbecueën en kunnen genieten samen met familie en vrienden rond een kampvuurtje, met een lekkere plaat en wat karbonades erbij. Ja, dat is gewoon heerlijk toch? Dat is wat we allemaal zo graag willen na anderhalf jaar corona”, aldus René, die terugblikt op een bewogen jaar nadat hij vorig jaar zelf te maken kreeg met een coronabesmetting en daarna maar liefst een jaar moest revalideren.

Een eigen country-EP
Samen met René’s favoriete muzikanten – uit de bands van o.a. Guus Meeuwis, Ilse DeLange en Normaal – en producers Jan Tekstra en Hans Ravenstein, dook de zanger de Groenland Studios in Hilversum in om zijn grote droom van een eigen country-EP te realiseren. “Alle vijf nummers hebben uiteraard wel nog steeds de herkenbare René Karst-sound”, aldus de zanger. “Echter, dit keer in een muzikaal Nashville jasje”, knipoogt hij.

René kijkt dankbaar terug op de samenwerking. “De liefde voor echte muziek werd de verbindende factor. Geen instrumenten uit een computer, maar écht muziek maken en alles tegelijkertijd opnemen, met de hele band in één keer. En dat hoor je! De muzikanten haalden bij mij het gevoel nog veel meer naar voren. Countrymuziek is iets wat ik mijn hele leven al heb gemaakt, maar het is een kant van mij die mensen nog niet echt kennen. Daarom ben ik dankbaar dat ik deze nummers op deze manier heb mogen opnemen”, aldus René.

Het volledige opnameproces van de EP ‘Tevreden en tequila’ werd op video vastgelegd in de mini-docu ‘Het Verhaal Bij De Liedjes’. Die is momenteel te bekijken op zijn YouTube-kanaal.

De nieuwe René Karst-single ‘Kolen Op Het Vuur verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.