Pukkelpop 2020 – #WishYouWereHere

Pukkelpop
©Pukkelpop

Tussen de 8.000 en 10.000 hebben de afgelopen dagen een bubbelbezoekje gebracht aan de reusachtige Pukkelpopletters op de festivalweide in Kiewit. Jong, oud, fans van het eerste uur, doorwinterde Pukkelpoppers, toevallige voorbijgangers, gezinnen met kinderen, buurtbewoners, medewerkers, vrijwilligers, zelfs de burgemeester van Hasselt; iedereen vond vlot en coronaproof de weg naar de weide.

Chokri Mahassine klinkt opgetogen: “Onze opzet was om mensen iets te kunnen laten doen, om hen actief aan iets te laten deelnemen. Afspreken aan de wei, op de fiets springen, in de wagen stappen, en een foto nemen aan de PKP-letters. Sommigen brachten een bescheiden biertje mee, anderen een heuse picknick; er werd gedanst, gelachen, af en toe een traan weggepinkt. Het zijn mooie momenten die deugd doen en die hoop geven in onzekere tijden. Net dat vonden wij heel erg belangrijk; een positieve, hoopvolle kijk op de toekomst.”

In het grootste geheim werden de letters, die traditioneel aan de ingang staan van het festival, afgelopen donderdag voor dag en dauw opgebouwd. In de namiddag werd de plaatsing van de letters, in tijden zonder Corona al een tour de force, op hilarische wijze van tekst uitleg voorzien door Studio Brussel-presentator Stijn Van de Voorde en DIW-sidekick Thomas Huyghe. De opbouw was live te volgen op Facebook. ’s Avonds richtte Pukkelpoppaus Luc Janssen zich vanop de weide tot de Pukkelpoppers. Zijn pakkende woorden resoneerde nog lang na onder de hashtag alleskomtgoed; meteen ook de essentie van zijn boodschap. De rest van de week kon je op het YouTube-kanaal van Pukkelpop terecht voor enkele legendarische concerten waaronder de show van Foo Fighters in 2012, het jaar na de storm. Ondertussen bleven tal van foto’s en filmpjes via social media binnenstromen, zowel van voorbije edities als van selfies aan de Pukkelpopletters.

En zo was er tóch nog een klein beetje Pukkelpop in het jaar dat er geen Pukkelpop was.
Fuck you Corona, we’ll be back.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.