Home NIEUWS CD / DVD / BOEK Piet Junior zet met ‘Voyage’ een volgende stap in zijn carrière!

Piet Junior zet met ‘Voyage’ een volgende stap in zijn carrière!

©House Of Entertainment

De 26-jarige Piet Junior is met zijn nieuwe single ‘Voyage’ klaar voor de volgende stap in zijn carrière. Piet, die zopas een platencontract ondertekende bij ROQ ’N Rolla Music (Bollebof, Snelle, Jebroer) en voor zijn optredens samenwerkt met AT Bookings (Pjotr, Postman, Skinto), groeide op in een woonwagenkamp, waar hij het reizigersbloed meekreeg. “’Voyage’ is het Franse woord voor ‘reis’, iets wat perfect terugslaat op de muzikale weg die ik tot nu toe heb afgelegd. Inhoudelijk is het een Nederlandstalig nummer, waarin ik mijn roots en ervaring als reiziger overigens helemaal uitspeel”, zegt hij enthousiast. 

Woonwagenkamp-bewoner

Hij is nog maar 26, maar toch kan Piet Junior uit Berkum (Zwolle) al terugblikken op een goedgevulde carrière. “Sinds mijn 13de ben ik al met muziek bezig. Op mijn 14de schreef ik mijn eerste rapteksten, gebaseerd op de dingen die ik meemaakte. Ik ben inderdaad opgegroeid op een woonwagenkamp en daar gebeuren genoeg zaken die je muzikaal inspireren. In het begin ging het in mijn muziek vooral over ‘het kamp’ én de vele misverstanden en wilde verhalen die er rondgaan. Sommige mensen kijken met grote ogen naar wat er bij ons gebeurt of houden op de één of andere manier bewust afstand. In mijn jeugdjaren was het niet fijn dat ze mij links lieten liggen voor verjaardagsfeestjes door mij niet uit te nodigen. Ja, dat was heftig. Dat waren behoorlijk lastige tijden, die pijn hebben gedaan, maar ik ben er niet door verbitterd. Als artiest wil ik met mijn muziek net bruggen slaan voor de nieuwe generatie van kamp-reizigers. Met mijn liedjes, maar ook met mijn persoonlijkheid wil ik de vooroordelen en stigma’s doorbreken, kansen creëren en binnendringen bij die mensen die gauw een muurtje optrekken en zich afsluiten zodra ze nog maar kijken naar onze leefsituatie.

Voyage 

Met ‘Voyage’, een single die ook nog voorzien is van een opvallende videoclip, is Piet Junior niet aan z’n proefstuk toe. De man die de muziek met de paplepel kreeg ingegoten, scoorde al op jonge leeftijd met underground-nummers als ‘Lovie’ en ‘Vlotte Jongens’. Hij werkt in het verleden ook al samen met de muziekgrootheden EskoYoung Ellens en Brace. Twee jaar geleden verscheen zijn debuut-EP ‘Van ’t Kamp’ met daarop de hit ‘Dingen Die Normaal Zijn’. Door het succes verzorgde hij ook al het voorprogramma van de Amerikaanse rapper ‘The Game’ in Hedon. Muzikaal evolueerde Piet Junior de laatste jaren van rapper-hiphopper naar een volwaardige artiest. Op zijn recente EP ‘Nirvana’, met tracks als ‘Alles wat ik doe’, ‘Nirvana’ en ’T strand’ hoor je duidelijk de popinvloeden. Piet Junior heeft een brede muzikale smaak en is ook fan van Roy OrbinsonBiggie en ‘The King’ Elvis Presley, die hij eert met een tatoeage op zijn onderarm.

Muziek is emotie. Ik kan alleen maar dingen brengen waar ik zelf achtersta en mezelf kan in terugvinden. Ik ben blij dat ik met mijn nieuwe team diezelfde visie kan delen, want zo ontstaan er inderdaad bijzondere dingen. Laat mijn nieuwe single ‘Voyage’ het begin zijn van nog meer aparte, toegankelijke, gelaagde nummers. Het is niet alleen een pakkende song met een inhoudelijk sterke boodschap, het gaat ook over mijn reis en mijn levenservaringen. Op basis van de eerste reacties merk ik dat het mensen raakt en hen aanzet om er echt ook grondig over na te denken. Het universele verhaal van een reiziger lijkt me een onderwerp dat ze ook in Vlaanderen wel zullen herkennen”, zegt Piet Junior met de glimlach.

De nieuwe, Nederlandstalige single ‘Voyage’ van Piet Junior verscheen op het ROQ ’N Rolla Music-label en is  digitaal beschikbaar.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten