Opener Snelle blaast meteen het dak van de Lotto Arena

Snelle
©House Of Entertainment

Na twee verplaatsingen door de coronamaatregelen, was het vrijdagavond eindelijk zo ver voor Snelle en gaf de immens populaire artiest met zijn Lieve Jongens Band een uitverkocht concert in de Lotto Arena. Nauwelijks 24 uur na de aankondiging was zijn eerste doortocht in de Antwerpse concertzaal destijds uitverkocht. Samen met zijn duetpartners en gastartiesten Suzan & Freek (‘De Overkant’), Pjotr (‘Verliezen met jullie’), Maan (‘Blijven Slapen’) en ontdekker Jebroer, zorgde Snelle voor een weergaloze avond. Niet alleen met zijn hits ‘Reünie’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Scars’, maar ook met hiphop uit z’n beginjaren én nieuwe muziek die op 18 maart 2022 uitkomt, bevestigde hij zijn status als artiest. 

Met een bijhorend klank- en lichtspektakel ging het dak van de Lotto Arena er figuurlijk af. Na de verplichte coronapauze was Snelle de eerste artiest die de concertzaal opende voor het staande publiek dat, weliswaar nog met CST, kon meegenieten. “Het voelde als vanouds en stiekem ook wel een beetje hoe het hoort. Ik heb mij enorm geamuseerd en volgens mij het publiek ook”, zei hij na afloop glimlachend.

Met ‘Voor je deur’, voorzien van leuke introbeelden, zijn recentste hitsingle ‘In M’N Bloed’ en ‘Reünie’, waarmee hij definitief doorbrak bij het grote publiek, zorgde Snelle vrijdagavond voor een sterke opening in een uitverkochte Lotto Arena. Dolenthousiast was het publiek, omdat ze zonder mondmasker en rechtstaand eindelijk konden meegenieten van een ouderwetse concertavond. Opgewarmd door Pjotr -hou die jongen in de gaten- kwam Snelle met zijn Lieve Jongens Band meteen terecht in een warm bad.

Als een volleerd entertainer zorgde de nog maar 26-jarige artiest Snelle voor een unieke concertervaring, dankzij zijn brede muzikale basis. Erg gesmaakt waren o.a. de 101 Barz-sessie met een zalig dj-blok, er was het ‘Killing In The Name Of’-moment met zijn vriend, gitarist en songwriter Okke Punt én de zalige terugkeer van de moshpit.

Snelle
©House Of Entertainment

Hoogtepunten waren zonder meer ook de verrassende doortochten van de gastartiesten. Na een heerlijk langgerekte ‘We Will Rock You’-intro zong Snelle met Suzan & Freek de hitsingle ‘De Overkant’. Met Pjotr en Okke Punt bracht hij ‘Verliezen met jullie’ en de verrassing voor het publiek was compleet toen ook zijn ontdekker Jebroer (‘Kind van de Duivel’, ‘Banaan’) meedeed bij ‘Hoofd Omhoog’. Voor hij met zijn band en gastartiesten, samen met een dj, afsloot met de hardstyle-versie van ‘Reünie’, was er nog de ravissante Maan, waarmee hij vorig jaar de met goud en platina bekroonde hit ‘Blijven Slapen’ uitbracht.

Nieuwe muziek

Volgende maand weten we hoeveel Edison-nominaties hij kan verzilveren. Snelle is alvast drie keer genomineerd voor de prestigieuze Nederlandse muziekprijzen, o.a. in de categorie ‘Song van het jaar’. Voor het zo ver is, verschijnt op vrijdag 18 maart de nieuwe Snelle-single ‘Niks Mee Te Maken’. Door de actualiteit wordt het een bijzonder nummer, want hij zingt letterlijk: ‘Als de wereld vergaat. Vandaag. Heb ik er niks mee te maken.’

De nieuwe Snelle-single ‘Niks Mee Te Maken’ verschijnt op vrijdag 18 maart 2022 op ROQ ’N Rolla Music.

Snelle
©House OF Entertainment

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.