Online thuisfestival GOODBYE 2020 bereikt zo’n 650.000 mensen

GOODBYE 2020
©GOODBYE 2020

GOODBYE 2020 heeft zo’n 650.000 mensen aan de laptop, tablet, telefoon of Smart TV weten te kluisteren. Dat blijkt uit de cijfers van de 50 streams, die tussen 31 december, 17.00 uur, en 1 januari, 05.00 uur, via goodbye2020.nl werden aangeboden. Maarten Schulz van Follow the Beat en initiatiefnemer van het grootse online thuisfestival is tevreden: “We hebben vooraf aangegeven dat we blij zouden zijn met zo’n 500.000 kijkers. Dat hebben we ruimschoots overtroffen.”

GOODBYE 2020 bereikte iets meer dan 250.000 unieke verbindingen, waarbij gemiddeld 2,6 mensen per view werden behaald. Die 250.000 hebben gezamenlijk bijna 400.000 streams bekeken. Maarten Schulz: “We hebben kunnen zien dat mensen vaak bij een bepaalde stream bleven hangen. Er werd niet enorm geswitcht tussen de verschillende kanalen. Het ruime aanbod van veel verschillende muziekstijlen voldeed daarmee aan een behoefte. Mensen kwamen bijvoorbeeld ook echt ‘binnen’ voor een bepaalde artiest of festival. Met die 250 artiesten en zo’n 250 uur hebben we echt voor elk wat wils kunnen bieden.”

Zoom-kamers

Ook de aan GOODBYE 2020 gekoppelde Zoom-rooms werden veelvuldig gebruikt. Er vond veel interactie tussen de bezoekers plaats. Maarten Schulz: “Zoom verving een beetje het festivalterrein. Er werd gedanst, gepraat en hier en daar ook geflirt. We hebben mensen telefoonnummers zien uitwisselen via briefjes in beeld. En in de late uurtjes ontbrak ook de slapende festivalganger niet.”

Lokale overheden

Naast de landelijke streams, werden ook programma’s vanuit diverse gemeentes aangeboden. Deze mochten zich eveneens op goede belangstelling verheugen, maar het is nog niet te zeggen of de bezoekers daar lokaal dan wel landelijk waren.

Maarten Schulz terugkijkend: “Een paar weken geleden ontstond dit plan voor dit thuisfestival. Vervolgens kwam dit in ‘no time’ tot stand. We hebben we met GOODBYE 2020 bijdrage kunnen leveren aan een mooie start van een hopelijk in alle opzichten beter 2021.”

Follow the Beat

Het idee van GOODBYE 2020 is afkomstig van Maarten Schulz, grondlegger van het online festivalplatform Follow the Beat. “Met het toenemend aantal besmettingen, vroeg ik mij af hoe wij met ons platform en met de festivalsector op een positieve en vindingrijke wijze kunnen bijdragen en mensen motiveren om thuis te blijven. Zo ontstond het idee om zoveel mogelijk artiesten, festivals en clubs online samen te brengen.” De Rijksoverheid en veel gemeenten zoals Den Haag, Rotterdam en Groningen hebben het initiatief van Follow the Beat stevig omarmd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.