Home NIEUWS EVENTS Night of the Proms knoopt na drie jaar opnieuw aan bij ijzersterke...

Night of the Proms knoopt na drie jaar opnieuw aan bij ijzersterke traditie van klassiek en pop

©Night of the Proms /

Drie jaar. Zolang was het wachten op een nieuwe editie van Night of the Proms in het Sportpaleis. Maar zoals bleek uit de enthousiaste reacties van het publiek en de verschillende staande ovaties was het elke seconde waard. Night of the Proms bevestigde met Kool & The Gang, Metejoor, Lisa Van Rossem, Amy Macdonald, Axelle Red, Nik Kershaw en saxofoniste YolanDa Brown, geruggesteund door het koor Fine Fleur, NotP Backbone band, backing vocals Rob, Michelle en Julia en het Antwerp Philharmonic Orchestra onder leiding van Alexandra Arrieche. Het feest van klassiek en pop gaat op dit elan verder en keert op 24 en 25 november 2023 terug naar het Sportpaleis. Tickets zijn meteen beschikbaar.

Night of the Proms opende vanavond met enkele klassieke werken waaronder de ‘Hungarian Dance nr 5’ van Dvorak. Meteen daarna betoverde saxofoniste YolanDa Brown een vol Sportpaleis een eerste keer met ‘How Deep Is Your Love’, een nummer van de Bee Gees. De eerste popartiest op het podium – Metejoor, aka Joris van Rossem bracht samen met zus Lisa ‘1 op een Miljoen’. Zijn hit ‘Dit Is Wat Mijn Mama Zei’ werd zeer enthousiast onthaald door het publiek en gaf al een voorsmaakje voor zijn eerste solo concerten volgend jaar in het Sportpaleis. Vervolgens zong hij samen met presentator Bart Peeters ‘Brood voor Morgenvroeg’.

Voor Amy Macdonald was het een blij weerzien met Night of the Proms. Zij was in 2013 een eerste keer te gast als piepjong meisje in het Sportpaleis. Met ‘Mr Rock & Roll’ en het ingetogen ‘Down By The Water’ pakte ze moeiteloos het publiek in met haar excellente stem. ‘This Is The Life’ kon ook na de eerste noten rekenen op een enthousiast herkenningsapplaus.

Met ‘Superman March’ van de gelauwerde filmcomponist John Williams door het Antwerp Philharmonic Orchestra legde Night of the Proms een link naar zijn eigen superheld, John Miles. Het publiek kon voor de allerlaatste keer genieten van Johns live stem in het nummer ‘My Way’, live begeleid door zijn favoriete orkest. Dankzij vernufte software kan zijn stem geïsoleerd worden uit een eerdere live opname. Een emotioneel moment voor de hele crew en publiek. John Miles Jr nam erna plaats achter de piano voor een pakkende maar ook zeer uitbundige versie van ‘Music’, het nummer dat uitgroeide tot de hymne van Night of the Proms.

Axelle Red schitterde met ‘Ma Prière’ en ‘Sensualité’ maar het meest verrassende was de bloedmooie mash-up van ‘Parce Que C’est Toi/Dat komt door jou’ in duet met Bart Peeters.

Aansluitend werd het publiek door Lisa – de zus van Metejoor – getrakteerd op een onwaarschijnlijk pakkende versie van ‘I Have Nothing’ – een nummer van Whitney Houston uit 1993. Ze kreeg er dan ook terecht een staande ovatie voor. Nik Kershaw pikte daarop vlot in met zijn popklassiekers ‘The Riddle’, ‘Wouldn’t it be good’ en ‘I Won’t Let The Sun Go Down On Me’. Het Sportpaleis zag dat het goed was en genoot met volle teugen. Night of the Proms trekt de komende maand verder op tournee door Duitsland.

De grote finale van Night of the Proms 2022 was voor Kool & The Gang. Met de hits ‘Cherish’, ‘Ladies Night’ en ‘Get Down On It’ pakten ze het Sportpaleis moeiteloos in. Als slot van deze 36de editie van Night of the Proms 2022 brachten alle artiesten samen het geweldig funky en uptempo ‘Celebration’ van Kool & The Gang.

Enkele cijfers:

200 vrijwilligers per dag (plaatsaanduiders, parkingwachters,..). Jongste vrijwilliger is 16 jaar, de oudste is 82 jaar.

Orkest, koor en band: +- 84 leden

Uit alle uithoeken van België + oa. Colombia, Servië, Polen, Bulgarije, Finland & Nederland

Orkest: Oudste is 63 jaar, jongste 20 jaar

13 trucks

4 Sleepercoaches (crew)

18 x 18 m podium in verschillende niveau’s

40 lichtgevende strijkstokken

80 m² led

100 tal micro’s

200 toog- en foodmedewerkers per avond

Gemiddeld worden er 635 cava’s gedronken, 230 zakken chips gegeten, 1300 liter frisdrank en 5790 pintjes gedronken

Night of the Proms vindt ook morgenavond – zaterdag 19 november – plaats in een uitverkocht Sportpaleis. In 2023 keert Night of the Proms terug op vrijdag 24 en zaterdag 25 november. Tickets met vroegboekkorting zijn meteen beschikbaar via sportpaleis.be.

Meer informatie: www.nightoftheproms.be

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: © TMM MEDIA
Mobiele versie afsluiten