Nieuw Boek: Onze koningen van Katrien De Groef en Arnout Hauben

Onze koningen

Koningen en koninginnen spelen vaak een hoofdrol in de geschiedenisboeken. Ze zijn fascinerende figuren die tot de verbeelding spreken. Als gewone stervelingen kijken we naar hen op en verslinden we met ingehouden adem hun verhalen.

Rond de Belgische koningen van vroeger en nu hangt nog een sluier van mysterie. Arnout Hauben ging een jaar lang op zoek naar bevoorrechte getuigen, bezocht kastelen en koninklijke domeinen, dook in de archieven van ons land en vond verhalen over ons koningshuis die buiten onze klassieke geschiedschrijving vallen.

Want wat voor mensen waren onze koningen echt? Hoe groeiden ze op, hoe stonden ze in het leven? Wat waren hun grote en kleine trauma’s en hoe gingen ze om met het keurslijf van het koningschap? Voor sommigen zat dat als gegoten, voor anderen voelde het als een zware last.

In dit boek leer je onze vorsten, van Leopold I tot Filip, op een heel persoonlijke manier kennen. Als koning maar ook als mens, met al hun deugden en gebreken. Want de geschiedenis van ons vorstenhuis is er niet alleen een van politiek, maar ook van liefdesperikelen, ambitie, zelfopoffering, familieruzies en heroïek.

Onze koningen is een boek vol bijzondere verhalen, anekdotes, getuigenissen en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Over de Auteurs

Arnout Hauben is televisiemaker en medeoprichter van het productiehuis De chinezen. Hij werkte onder meer mee aan programma’s als Man bijt hondWeg naar CompostelaRond de NoordzeeDwars door de Middellandse ZeeDwars door België en Dwars door de Lage Landen. Hij maakte ook de alom bejubelde en bekroonde vierdelige reeks Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Katrien De Groef startte vijftien jaar geleden in de wereld van magazines. Nu schrijft ze scenario’s, boeken en regisseert: van reclame tot documentaires en fictie. Het liefst creeert ze verhalen rond fascinerende persoonlijkheden en gebeurtenissen uit onze recente Belgische geschiedenis.

Details

Auteur(s) Arnout Hauben, Katrien De Groef
Illustrator Nee
ISBN 978-94-6337-810-9
Cover type Hardcover
Formaat Afwijkend formaat
Aantal pagina’s 228

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.