National Geographic: Europe From Above Seizoen 2

National Geographic
©Disney
Dit volledig nieuw tweede seizoen brengt Europa’s meest levendige tradities, bouwwerken en natuurwonderen op een ongeziene manier in beeld.

De zesdelige documentaire neemt de kijker mee op een verbluffende visuele reis langs Frankrijk, Turkije, Zweden, Griekenland, Finland en Hongarije.

Ontdek Europa zoals je het nooit eerder zag in de adembenemende National Geographic documentaire Europe from Above, die vanaf vandaag wordt uitgezonden op National Geographic.

Deze gloednieuwe, exclusieve zesdelige serie neemt de kijker mee op reis door Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Zweden, Finland, Turkije met schitterende beelden van de prachtigste Europese culturele en geografische bezienswaardigheden.

Europe from Above verwent de kijker met unieke, spectaculaire luchtbeelden die een uniek inzicht geven in hoe tradities, bouwwerken en natuurwonderen het continent hebben gevormd. De serie schetst een dynamisch beeld van de landen en haar inwoners.

Elke aflevering zet één Europees land in de kijker. Deze verbluffende visuele trip belicht en bejubelt de ontzagwekkende natuur én de indrukwekkende menselijke verhalen en techniek die de landen hebben gevormd tot wat ze nu zijn.

Als kijker vlieg je mee boven beroemde sites en aanschouw je het Parthenon in Athene in volle restauratie, ‘s werelds grootste dakkwekerij in Parijs en de constructie van een vlot van 12.000 ton in Finland voor het 270 km stroomafwaarts reist naar zijn eindbestemming.

Andere hoogtepunten dit seizoen zijn adembenemend beelden van de constructie van de Çanakkale-brug in West-Turkije die Europa met Azië zal verbinden, de gigantische Ales Stenar in Zweden en Europa’s grootste schaatsbaan in het stadspark van Boedapest, de grote trots van vele Hongaren.

Synopsis verschillende afleveringen:

Europe From Above: Frankrijk
Uitgezonden op 22 februari om 22u00
Parijs is de meest dichtbevolkte stad in Europa met zo’n 25.000 inwoners per vierkante kilometer. Vanuit de lucht onthult het team Frankrijks best bewaarde geheim: een oase van groen ver boven de drukke straten. Geniet mee van dit ongeziene beeld en ontdek hoe een team van meestertuiniers de grootste dakkwekerij ter wereld creëren, een deeltje van het masterplan om de Franse voedselkilometers te beperken. Het Zuid-Franse Viaduct van Millau is de hoogste brug op aarde en een van de indrukwekkendste bouwkundige prestaties in de geschiedenis. Maar hoe onderhoud je zo’n kanjer? Kijk mee van bovenaf hoe gloeilampen onder het autodek worden vervangen en hoe controles voorkomen dat voertuigen worden geraakt door de bliksem, die jaarlijks inslaat op de gigantische pijlers.

Europe From Above: Griekenland
Uitgezonden op 1 maart om 22u00

Griekenland heeft helaas te kampen met de ergste oceaanvervuiling ter wereld. De zeebodem lijkt wel een vuilnisbelt op sommige plaatsen. Locals gaan de strijd aan en wij kijken van bovenaf mee hoe zij een massa puin ruimen van de bodem van de oceaan. In Athene is het iconische Parthenon een verbluffend staaltje techniek, architectuur en beeldhouwkunst dat al meer dan 2.500 jaar oud is. Na aardbevingen, plundertochten en oorlogen moet de oud Griekse tempel dringend gerestaureerd worden. De werkmannen plaatsen honderden oude stenen opnieuw en voegen nieuwe marmerblokken toe om de muren te vervolledigen. Kijk mee naar deze monumentale restauratie vanuit de lucht en aanschouw hoe blokken steen van 12 ton met absolute precisie op hun plek worden gezet.

Europe From Above: Hongarije
Uitgezonden op 8 maart om 22u00

In het stadspark van Boedapest, worden een majestueus kasteel en een grote roeivijver elke winter omgetoverd tot de grootste schaatsbaan van Europa. Hier een rondje schaatsen is de oudste lokale traditie en de grote trots van vele Hongaren. Vanuit de lucht volgen we het team dat de gigantische verantwoordelijkheid draagt om de ijsbaan te onderhouden, met niet één, maar twee Zambonis. Een tweede hoogtepunt in Boedapest zijn de Zsolny-tegels die de daken sieren. Vanuit ons uniek standpunt hoog in de lucht leren we meer over het belang van het Hongaarse erfgoed terwijl we enkele van de belangrijkste gebouwen in de stad ontdekken: de Matthiaskerk, de Szent László-kerk, het parlementsgebouw en de Szilágyi Dezső-kerk.

Europe From Above: Zweden
Uitgezonden op 15 maart om 22u00

In Zweden krijg je een uniek zicht op een van de meest waardevolle oude schatten van het land – de Ales Stenar. 59 raadselachtige rotsblokken die elk tot 5 ton wegen, werden zo’n 1.400 jaar geleden raadselachtig neergezet in het zuiden van Zweden. Met geavanceerde computeranimatie tonen historici hoe de stenen het silhouet van een boot vormen, met een puntige boeg en achtersteven. Maar wie heeft dit machtige monument gebouwd? En waarom is deze site zo belangrijk voor de Zweedse voorouders? In het verre noorden van Zweden ligt het eiland Hindersön waar amper 12 mensen wonen. Normaal hebben de locals een boot nodig om naar het vaste land te varen voor bevoorrading. Maar elke winter vriest het water rond het eiland dicht, waardoor de bewoners een kolossale ijsweg van 15 km lang kunnen bouwen. Kijk mee hoe het landschap verandert als deze brug met militaire precisie wordt gebouwd.

Europe From Above: Finland
Uitgezonden op 22 maart om 22u00

Finland heeft meer bosoppervlakte dan elk ander land in Europa. Aanschouw een adembenemend staaltje Finse techniek vanuit de lucht en ontdek hoe een vlot van 12.000 ton wordt gebouwd om later 270 km stroomafwaarts te varen naar het Saimaa-meer. Er staat veel op het spel, want dit complexe vlot is miljoenen euro’s waard en als het kapot gaat, zou het een enorme chaos veroorzaken op de drukke waterwegen. Het Saimaa-meer in Oost-Finland is het grootste meer van het land en de thuisbasis van de Saimaa ringelrob, een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Vanuit de lucht volgt het team een ecoloog die deze opmerkelijke dieren probeert te redden door hun habitat te vrijwaren van menselijke verstoringen. De klok tikt, want er leven nog maar 400 ringelrobben in het wild.

Europe From Above: Turkije
Uitgezonden op 29 maart om 22u00

In West-Turkije ontdekken we de Çanakkale-brug, een revolutionaire megaconstructie die Europa zal verbinden met Azië en meteen de langste hangbrug ter wereld wordt. Vanuit de lucht kijkt het productieteam mee over de schouder van de architecten en ingenieurs die werken aan een van de meest ambitieuze bouwprojecten uit de geschiedenis. Kijk mee naar de installatie van een gigantische brugpijler op meer dan 300 m hoogte. Volg daarna de archeologen die de geheimen van de oude Griekse stad Hierapolis proberen te ontrafelen. Van bovenaf lijkt de archeologische vindplaats in twee gedeeld, niet door sneeuw, maar door mineraalafzettingen van natuurlijke bronnen. Vanuit vogelperspectief zien we prachtige kristalwitte terrassen en klaterende watervallen.

NATIONAL GEOGRAPHIC BEREIKT NIEUWE HOOGTES MET MEER SPECTACULAIRE LUCHTBEELDEN
IN HET TWEEDE SEIZOEN VAN ‘EUROPE FROM ABOVE’
EXCLUSIEF TE ZIEN OP NATIONAL GEOGRAPHIC VANAF 22 FEBRUARI ELKE WEEK OM 22U00

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.