MooiMol sport! Blijf bewegen met onze gratis online sportlessen

MooiMol
©Gemeente Mol

Wie onze wekelijkse sportlessen in sporthal Den Uyt mist, bieden we vanaf maandag 15 februari een gratis alternatief met online lessen voor volwassenen. Dit online aanbod vervangt de populaire wekelijkse groepslessen die onze dienst jeugd en sport buiten coronatijden organiseert. Fatburning, poweryoga en aerobic prijken op het programma. Je vindt de lessen via www.gemeentemol.be/mooimolsport. Je bepaalt zelf wanneer je aan het sporten gaat en kan de lessen zo vaak je wil bekijken. MooiMol sport! vormt hiermee het perfecte alternatief om te blijven bewegen.

Indoor sporten in groep is door de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk voor volwassenen. Als Gezonde Gemeente willen we toch blijven inzetten op sport en beweging. Daarom vind je vanaf 15 februari op www.gemeentemol.be/mooimolsport online lessen fatburning, poweryoga en aerobic. Het aanbod is volledig gratis. De oefeningen worden gedemonstreerd door lesgevers Marjan Kuppens (fatburning en aerobic) en Manyu Yoga (poweryoga).

Welke les kiezen?

Zoals bij de traditionele groepslessen zijn fatburning en poweryoga intensiever dan de andere sportlessen. Je hebt er een goede basisconditie en sportieve achtergrond voor nodig. De lessen aerobic zijn iets meer toegankelijk. Uiteraard doe je steeds mee naar eigen kunnen en kan je af en toe zelf een oefening aanpassen. Je kan ook op een trager tempo meedoen of minder herhalingen uitvoeren. Wil je jezelf uitdagen? Probeer dan een sport uit die je nog niet kent of die iets moeilijker is. Lukt het toch niet zo goed? Niemand die het ziet!

Timing

De eerste lessen komen op 15 februari online. Daarna plaatsen we elke week nieuwe filmpjes op de website. Voorlopig namen we in samenwerking met Cultuurcentrum ’t Getouw acht lessen van elke sport op. Zo blijven we al zeker tot begin april sporten! En niets houdt je tegen om nadien de lessen opnieuw te bekijken of een andere online les te volgen.

Sportieve voornemens

De lessen passen in de ‘Goede Voornemens’-actie van Sport Vlaanderen. Bewegen en sporten is enorm belangrijk voor je gezondheid. Had jij het voornemen om meer te bewegen dit jaar, maar vind je het moeilijk om jezelf te motiveren in deze coronatijden? Kijk dan zeker op www.gemeentemol.be/mooimolsport.

Laagdrempelige lessen via #deKempenbeweegt en Sport Vlaanderen

Ben je minder sportief aangelegd, maar wil je toch graag bewegen?

·        Kijk op RTV naar #deKempenbeweegt. Twee keer per dag zendt RTV dit populaire bewegingsprogramma uit: om 10.30 en om 15 uur. De uitzending duurt een kwartier. Bijna iedereen kan meedoen. Je vindt de filmpjes ook via www.gemeentemol.be/dekempenbeweegt.

·        Op de site van Sport Vlaanderen vind je online lessen voor beginners. Ze richten zich echt op mensen die voor de eerste keer willen sporten. Wie weet vind je hier wel dé sport voor jou!

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportactiviteiten@gemeentemol.be   

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.