Meer dan 12.000 handtekeningen voor meer steun aan live event industrie

sportpaleisgroep
©sportpaleisgroep

Een aantal organisaties uit de evenementensector hebben zich naar aanleiding van de coronacrisis verenigd en voeren campagne onder de slogan ‘Your Culture, Our Future’. Ze schreven een open brief aan de federale regering. Al meer dan 12.000 mensen uit de sector hebben ondertussen hun handtekening onder het document gezet.

“Er bestaat heel wat onbegrip rond onze sector waardoor heel wat beroepen, zelfstandigen en bedrijfjes in het gedrang komen en geen ondersteuning krijgen. Toch zijn ze essentieel voor onze toekomst”, aldus Coralie Berael, venue manager van Vorst Nationaal. “Dat is meteen ook de reden waarom we vanuit Vorst Nationaal en de volledige Sportpaleis Group deze campagne voluit ondersteunen.”

“Binnenkort zullen onze beroepen van het toneel verdwenen zijn. Alle actoren die – van idee tot factuur – voor of achter de schermen in de weer zijn om eender welk evenement mogelijk en authentiek te maken, zullen immers verdwenen zijn. De economische gevolgen van de huidige crisis voor de cultuurwerkers is nu al dramatisch te noemen. Zonder federaal cultuurfonds, halen wij het einde van de crisis niet” stellen de initiatiefnemers. “En wat als wij er niet meer zijn? Wie zal uw steden leven inblazen? Wie zal uw gala-avonden opluisteren? Wie zal uw straten kleuren? Wie zal u aan het zingen en dansen brengen? Wie zal u doen dromen? Wie?”

Donderdag 14 mei werd in een leeg Vorst Nationaal een videotrailer opgenomen om de campagne ‘Your Culture, Our Future’ kracht bij te zetten. De komende weken zal deze clip worden gebruikt om het publiek te sensibiliseren over de crisis waarin de evenementensector is terecht gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.