Margriet Hermans wint Zomerhit 2022

Margriet Hermans
©VRT

Lekker blijven hangen is door de kijkers van Eén en de luisteraars van Radio2 verkozen tot dé hit van de zomer van 2022. Een ontroerde Margriet Hermans kreeg de Zomerhit-trofee uit handen van Peter Van de Veire, tijdens de grote liveshow op Eén, Radio2 en VRT NU.

Het werd een spannende strijd: wie zou dit jaar met de felbegeerde prijs naar huis gaan? Al dagen werd er veel gegist en gespeculeerd, maar niemand kon het écht voorspellen. Er stonden dit jaar dan ook tien knallers in de finale en verschillenden onder hen werden getipt als kanshebber. Het publiek en alleen het publiek bepaalde wie won. De winnaar was pas bekend wanneer elke stem geteld was.

In 2014 won 2 Fabiola de Zomerhit met She’s After My Piano. Dit jaar maakte Margriet Hermans een Nederlandstalige cover van Patje en Loredana hun nummer en dat kan het publiek duidelijk appreciëren. Haar Lekker blijven hangen is populair bij jong en oud, al een hele zomer lang. Het werd tijdens de livefinale in Blankenberge luid meegezongen en heel veel mensen deden ook het leuke dansje mee. En sympathieke Margriet wist het meeste stemmen te verzamelen. Daarmee wint ze Zomerhit 2022. Zo schrijft ze geschiedenis, want het is de eerste keer dat twee verschillende versies van een nummer allebei een Zomerhit winnen.

35 jaar geleden won Margriet Hermans al eens een prijs tijdens Zomerhit. In 1987 mocht ze voor Een vriend de trofee voor beste Nederlandstalige lied in ontvangst nemen. Een paar jaar later, van 1991 tot en met 1994, was ze de presentatrice van Zomerhit. En in 2022 kroont het publiek Margriet tot grote winnares van Zomerhit.

Margriet Hermans: “Ik ben zeer ontroerd en ontzettend dankbaar. Dank u wel Vlaanderen, jullie zijn fantastisch!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.